Το \”Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών\” στα Χανιά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες μετανάστες που επέβαιναν σε δουλεμπορικό

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

\”Μόνο θλίψη και αποτροπιασμό μπορεί να δημιουργεί η είδηση για τον θάνατο 20 ανθρώπων και για 7 αγνοούμενους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, ανοιχτά της Λέσβου, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η ιστορία είναι ίδια, τραγικά επαναλαμβανόμενη και την έχουμε ζήσει πολλές φορές: Ένα σαπιοκάραβο φεύγει από την Τουρκία και μεσοπέλαγα βουλιάζει υπερφορτωμένο με ανθρώπους, που φεύγουν από τη φτώχια, τη μιζέρια και τον πόλεμο, για «τη γη της επαγγελίας».

Οι 20 πνιγμοί των μεταναστών, δεν είναι απλοί θάνατοι αλλά δολοφονίες, αφού γι’ αυτούς έχουν τεράστια ευθύνη:

· Όλοι αυτοί που δημιουργούν ιμπεριαλιστικούς πολέμους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

· Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών τους, οδηγώντας τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

· Όλοι αυτοί που έχουν φτιάξει τους νόμους για τη μετανάστευση (και όχι μόνο) στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι των ανθρώπων.

· Όλοι αυτοί που έχουν κάνει τα σύνορα της Ευρώπης ένα τεράστιο νεκροταφείο, στο όνομα της «ασφάλειας» και της «ευημερίας» των κατοίκων της.

Ας σκεφτεί ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, ποιοι ευθύνονται για αυτούς τους θανάτους, για το αν ο κάθε άνθρωπος αφήνει την εστία του χωρίς λόγο, για το αν αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους σκέφτονται το καλό των πολλών εργαζόμενων, ή των λίγων τραπεζιτών, εφοπλιστών ή βιομηχάνων. Ας σκεφτεί ο καθένας αν οι μετανάστες φταίνε για την κρίση ή το αδηφάγο σύστημα που για να κρατηθεί στην εξουσία δε διστάζει να οδηγεί στην εξαθλίωση στη φτώχεια και στο θάνατο όχι μόνο μετανάστες αλλά και Έλληνες.

Ας μην ανησυχεί ο κ. Δένδιας, 20 άνθρωποι δεν πρόλαβαν να έρθουν στη χώρα, δεν θα χρειαστεί να τους υποδεχτούμε με τον «Ξένιο Δία», δεν θα τους «φροντίσουν» στα «κέντρα κράτησης μεταναστών», δεν θα ασχοληθούν μαζί τους οι νεοναζί, δεν θα απειληθεί η δημόσια ασφάλεια και υγεία.

Ευτυχώς η δημόσια ασφάλεια και η δημόσια υγεία φροντίζει το κράτος να λειτουργούν υπέρ των πολιτών…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook