Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, έχει τεθεί υπό κατ\’ οίκον περιορισμό, μαζί με την οικογένειά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/03, ότι δεν θα επιτρέπεται στον πρώην ηγέτη και την οικογένειά του, να εγκαταλείψουντην Αίγυπτο και διέψευσε τις φήμες ότι ο Μουμπάρακ κατέφυγε στη Σαουδική Αραβία.

Οι αναφορές ότι ο πρώην πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, εγκατέλειψε την Αίγυπτο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.” έλεγε η ανακοίνωση του Συμβουλίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

\”Συνεχίζει να βρίσκεταιυπό κατ\’ οίκον περιορισμό, μαζί με την οικογένειά του, στο Σαρμ ελ Σέιχ, παραθαλάσσια πόλη στην Αίγυπτο.” ξεκαθάριζε η ανακοίνωση.

Το στρατιωτικό συμβούλιο, ανέλαβε την εξουσία στις 11 Φεβρουαρίου 2011, μετά την πτώση του Μουμπάρακ, η οποία ήταν αποτέλεσμα 18 ημερών με μεγαλειώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Περιορίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Εν τω μεταξύ, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε μείωση της διάρκειας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ επιβεβαίωσε ότι θα άρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Να υπενθυμιστεί ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από τότε που δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ανουάρ Σαντάτ, δηλαδή εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook