Ο Δήμος του Αγ. Νικολάου συμμείχε για τρίτη συνεχή χρονιά ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη»!

Η αρχή έγινε από την Πλατεία Αγίου Νικολάου

Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου τα φώτα έσβησαν νωρίς! Σιγά – σιγά άρχισαν να σβήνουν στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο, στη Ρ. Κουνδούρου, στο Λιμάνι, στη Λίμνη… και ο κόσμος, άλλοι με φαναράκια και άλλοι με κεριά, συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης που είχαν ετοιμάσει το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων στη «Λαμπαδηφορία για τον Πλανήτη».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα τονίζοντας τα παρακάτω:

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ιαπωνία απέδειξαν το πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε μπροστά στη μητέρα γη! Απέδειξαν ότι δεν είμαστε κυρίαρχοι και ότι πρέπει να αισθανόμαστε μέρος του πλανήτη! Πρέπει να σεβόμαστε το χώρο μας και αυτό είναι στο χέρι όλων! Θα πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση και τρόπο συμπεριφοράς μας.

Είναι στο χέρι και στην καθημερινότητά μας να προσεγγίσουμε τη ζωή πιο οικολογικά, να συνεισφέρουμε με την συλλογικότητά μας όπου μπορούμε, ώστε να έχουμε συμπεριφορές που διασφαλίζουν τους πόρους του πλανήτη για να μπορέσουμε να ζήσουμε κι εμείς με ποιότητα και σεβασμό στο περιβάλλον και να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον! Απόψε με τη συμβολική αυτή πορεία και την παρουσία μας… εδώ, από το Μιραμπέλλο και τον Άγιο Νικόλαο ενώνουμε τη φωνή μας και πιστεύουμε ότι μαζί θα αλλάξουμε πολλά πράγματα, με την προσωπική μας παρουσία και βοήθεια.

Θα πορευθούμε λοιπόν όλοι μαζί. Κάθε χρόνο είμαστε όλο και περισσότεροι πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει θέληση , πείσμα και διάθεση να κάνουμε πολλά πράγματα!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook