Έπειτα από τριήμερη περιπλάνηση από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος, παίρνει τον δρόμο προς τον Κορυδαλλό.

Πριν από λίγο, οι γιατροί απεφάνθησαν ότι ο ασθενής δεν χρήζει περαιτέρω νοσηλείας και ενέκριναν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο mr Proton Bank νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του «Ευαγγελισμού». Ο γνωστός επιχειρηματίας εξετάστηκε την Παρασκευή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Δαφνί», καθώς επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο οι γιατροί έκριναν πως δεν συνέτρεχαν λόγοι για την παραμονή του εκεί. Την Παρασκευή, επίσης, οι γιατροί του «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν είχαν αποφανθεί πως δεν υπήρχαν προβλήματα υγείας, ώστε να παραμείνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Τελικά παρέμεινε στο κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Παραδόθηκε κατηγορούμενη του σκανδάλου

Παραδόθηκε το πρωί στην ανακρίτρια η συγκατηγορούμενη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, για την οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.

Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε στο γραφείο της ανακρίτριας, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να απολογηθεί εντός της εβδομάδας.

Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και εις βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ την Παρασκευή συνελήφθησαν ακόμη τρία στελέχη της Proton Bank.

Τι δηλώνει ο ίδιος

«Μολονότι, όπως όλοι γνωρίζουν, έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία τη νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1) Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου, προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε, ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2) Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για οτιδήποτε μου συμβεί.

3) Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία, είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της Δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.

4) Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5) Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλω».


zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook