Δέσμευση πως τα εντάλματα πληρωμής για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων θα υπογραφούν σήμερα και επιτέλους τα χίλια εκατό άτομα στο νομό θα λάβουν τα χρήματά τους, έλαβε χθες από το Ελεγκτικό Συνέδριο το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού Ρεθύμνου.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ, την παρέμβαση του Δημάρχου Ρεθύμνου προς τους αρμόδιους και την μήνυση κατά της επιτρόπου από το σωματείο ΑμεΑ, τελικά το ζήτημα διευθετήθηκε, μένει να αποδειχθεί βέβαια και σήμερα με την υπογραφή των ενταλμάτων.

Υπενθυμίζουμε πως το Ρέθυμνο ήταν ίσως η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που παρά την τροποποίηση του νόμου που επιτρέπει κατ’ εξαίρεση την καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους πριν την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων, αυτοί δεν είχαν λάβει από τον Ιανουάριο τα χρήματα αυτά διότι η ερμηνεία του νόμου από την τοπική επίτροπο ήταν διαφορετική.

Μέχρι και χθες το πρωί σε επικοινωνία που είχαμε με το τοπικό παράρτημα περίμεναν οδηγίες από το κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο, παρά την εγκύκλιο που είχε κυκλοφορήσει εδώ και μέρες.

Αργότερα το μεσημέρι το σωματείο ενημερώθηκε πως τα εντάλματα θα υπογραφούν σήμερα.

Αξίζει αν σημειώσουμε πως με την υπογραφή, τα εντάλματα παραμένουν 2-3 μέρες προκειμένου να ελεγχθούν και στη συνέχεια πληρώνονται.

Η εκτίμηση του προέδρου του σωματείου ΑμεΑ Δημήτρη Τσαχάκη, είναι πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι δικαιούχοι θα έχουν λάβει τα χρήματά τους.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook