Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η πρώτη οργανωτική συνέλευση της κίνησης ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου στις 16 Δεκεμβρίου στο Γάζι. Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής:

\”Πραγματοποιήθηκε στο Γάζι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, η πρώτη οργανωτική συνέλευση της κίνησης ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου, που ασχολήθηκε με τον ορισμό συντονιστικής επιτροπής και το σχεδιασμό δράσεων, για μεγάλα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η συντονιστική επιτροπή είναι ανακλητή από τη γενική συνέλευση, έχει χαρακτήρα προσωρινό, η διάρθρωση και ο αριθμός των μελών της μπορεί να μεταβληθεί, η δομή της είναι ευέλικτη και εκπροσωπεί όλους τους πρώην καποδιστριακούς δήμους του σημερινού καλλικρατικού δήμου Μαλεβιζίου.

Η πρώτιστη και σημαντικότερη αποφασιστική αρχή, για την κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου, είναι οι λαϊκές συνελεύσεις. Η νομιμοποίηση κάθε αρχής οφείλει να πηγάζει από τη βάση της κοινωνίας και η κοινωνία οφείλει κάθε στιγμή να λειτουργεί, ως ενεργό σώμα προώθησης των ευρύτερων συλλογικών συμφερόντων και ελέγχου της εξουσίας.

Στα πλαίσια αυτά, η κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου, ενεργοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις χρήσεις γης, την ανάπτυξη υποδομών και νοοτροπίας προώθησης του πρωτογενούς τομέα, της προστασίας του περιβάλλοντος και προάσπισης των κοινωνικών αγαθών σε όλο το Μαλεβίζι.

Το επόμενο διάστημα, θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας κατά τόπους και κατά θέματα που θα αφορούν:

1. Ταυτότητα: Μοντέλο αναγνώρισης, αξιοποίησης και αναπαραγωγής των κύριων χαρακτηριστικών του όλου Μαλεβιζίου (άνθρωποι, φύση, παραγωγή, ιστορία, τέχνη, πολιτισμός).

2. Ανάπτυξη, ενέργεια, φυσικό και αστικό περιβάλλον, πρωτογενής τομέας, τοπικός διατροφικός πολιτισμός, τοπική και κοινωνική οικονομία.

3. Πολιτισμός, Ιστορία, τουρισμός, περιβάλλον, τοπικά προϊόντα, διατροφή.

4. Αλληλέγγυα κοινωνία, ενεργή κοινωνία, δημοτικά δρώμενα.

5. Νεολαία, αθλητισμός, δημιουργικότητα, βιωματικός πολιτισμός.

6. Παιδεία, επιστήμη, υγεία.

Στη συνέλευση τέθηκαν και θέματα άμεσης διερεύνησης, όσον αφορά στα τέλη ακίνητης περιουσίας και των πρακτικών απότομης αύξησης των τελών ύδρευσης, που σε συνδυασμό με τη γενικότερη επιβολή δυσβάσταχτων φόρων και «χαρατσιών» δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο οικονομικής δυσπραγίας, και καθιστούν προβληματική την αξιοπρεπή επιβίωση, την παραγωγή αγαθών και τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα στο δήμο.

Καλούμε τους δημότες να πλαισιώσουν την κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου και να συμμετάσχουν ενεργά στις ομάδες εργασίας, για να καθορίσουμε από κοινού την πορεία του τόπου που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε!

Με ενεργοποίηση, συμμετοχή και δράση αλλάζει η ζωή μας…

Κίνηση ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6972714990\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook