Εντείνονται οι αντιδράσεις γύρω από το σκάνδαλο της Deutsche Bank, που ξέσπασε πριν από μία εβδομάδα, μετά την έφοδο που πραγματοποίησε η Αστυνομία στα κεντρικά της τράπεζας, στο πλαίσιο ερευνών για υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν παραδέχθηκε στο μεταξύ ότι μετά την έφοδο των αρχών τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Έσσης για να διαμαρτυρηθεί για την επιχείρηση καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, έτσι πλήττεται η εικόνα της τράπεζας.

Κριτική στην παρέμβαση Φίτσεν

«Αδιανόητο» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Έσσης, Γιοργκ Ούβε Χαν, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας BILD το τηλεφώνημα του Γιούργκεν Φίτσεν στον πρωθυπουργό του κρατιδίου Φόλκερ Μπουφιέ. Ο κ. Χαν υπενθύμισε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank ότι η Γερμανία είναι κράτος δικαίου και ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου. Σε ανάλογες δηλώσεις έχουν προβεί πολιτικοί και των άλλων κομμάτων.

Η κριτική αυτή δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον κ. Φίτσεν. Το στενό του περιβάλλον δηλώνει ότι αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Έσσης. Εκτός αυτού, σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση παραδέχτηκε δημόσια ότι «δικαιολογημένα» ασκείται κριτική στην τράπεζα του και ότι αυτή θα πρέπει να ασχοληθεί με το παρελθόν της. Κατά αυτόν τον τρόπο ο κ. Φίτσεν υπονοεί «κομψά» το σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Euribor.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook