Το Τοπικό Συμβούλιο Χάρακα υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων θα συνεχίσει και φέτος τα Χριστούγεννα του 2012 τη μεγάλη κοινωνική και φιλανθρωπική εκστρατεία, που ξεκίνησε πέρυσι, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, ρουχισμού και τροφίμων για τη στήριξη συνανθρώπων μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Πρόκειται για ένα θεσμό που καλεί τους πολίτες όλων των ηλικιών να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Χάρακα (κάτω από το χαράκι) και να στολίσουν ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, αγοράζοντας στολίδια συμβολικής αξίας, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν τη συμμετοχή του καθενός στη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια.

\”Κάνοντας τον περυσινό απολογισμό με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι συγκεντρώθηκαν:
2.000 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν με ευαισθησία και σοβαρότητα σε περιπτώσεις εγχειρητικών περιστατικών.
19 χαρτοκιβώτια ρουχισμός, τα οποία δόθηκαν στον Παγκρήτιο Σύλλογο “Αιματοκρίτης” για τη διανομή τους.
14 χαρτοκιβώτια τρόφιμα, τα οποία δόθηκαν στην ενορία για να διατεθούν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Η συμβολή των εθελοντών για την προετοιμασία και την ολοκλήρωση αυτής της εκστρατείας πέρυσι ήταν πολύτιμη. Με την ελπίδα να μεγαλώσει φέτος η ομάδα μας, προσκαλούμε όλους τους νέους αλλά και συμπολίτες όλων των ηλικιών να προσφέρουν εθελοντικά με την εργασία τους. Η φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία αποτελεί και μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που έχει ως σκοπό να φιλοξενήσει και να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους. Γι’αυτό προσκαλούμε όλες τις καλλιτεχνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 21 Δεκεμβρίου, και ώρα έναρξης: 18.00

Τα χρήματα από τις προσφορές του κόσμου θα συγκεντρωθούν απευθείας σε σφραγισμένες διάφανες κάλπες, θα καταμετρηθούν στο τέλος της ημέρας και θα ανακοινωθούν. Στη συνέχεια θα κατατεθούν σε επιτροπή που αποτελείται από Εκπρόσωπο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Εκπρόσωπο του Τοπικού Συμβουλίου, Εκπρόσωπο του Κέντρου Υγείας Χάρακα και Εκπρόσωπο της Ενορίας Χάρακα με σκοπό να συμβάλουμε στην περίθαλψη και ανακούφιση παιδιών ή αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Τα τρόφιμα και ο ρουχισμός σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και των άλλων φορέων θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Όραμά μας είναι το ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ να ριζώσει στις καρδιές και στη συνείδηση όλων των κοινωνικών στρωμάτων για να αλλάξει την παθητική και καμιά φορά αρνητική στάση μας απέναντι σε συνανθρώπους μας.

Φιλοδοξούμε κάθε χρόνο να εξελίσσεται και να διευρύνεται καλλιεργώντας το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Ξεκινώντας από το Χάρακα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων στο μέλλον ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως ένας ευρύτερος θεσμός.

Στηριζόμαστε στην ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων του Δήμου και της Πολιτείας, στη συμπαράσταση των συμπολιτών μας κυρίως όμως στην ευαισθητοποίηση των παιδιών μας!

Σας ευχαριστούμε

Τοπικό Συμβούλιο Χάρακα\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook