Μια νέα άκρως προκλητική βιογραφία σχετικά με την προσωπική, και ακόμα περισσότερο τη σεξουαλική ζωή του Ινδού πολιτικού, στοχαστή, επαναστάτη ακτιβιστή και ίνδαλμα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, Mahatma Gandhi, έρχεται να ταράξει την κοινωνία και να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας.

Το βιβλίο του βραβευμένου με Pulitzer δημοσιογράφου -πρώην αρχισυντάκτη των New York Times- και συγγραφέα, Joseph Lelyveld με τίτλο «Great Soul: Mahatma Gandhi And His Struggle With India» κάνει λόγο για τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του Gandhi, τον οποίο μάλιστα αποκαλεί bisexual, ενώ του προσάπτει ερωτική σχέση με τον γερμανό-εβραίο bodybuilder Hermann Kallenbach.

\"\"Ο Ινδός ηγέτης του απελευθερωτικού κινήματος της χώρας φέρεται να ήταν βαθιά ερωτευμένος με τον Kallenbach, για τον οποίο μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, χώρισε με την γυναίκα του Kasturbai Makhanji. «Πόσο πολύ έχεις καταλάβει το σώμα μου. Αυτό είναι δουλεία με εκδίκηση» υποτίθεται ότι είχε πει στον αγαπημένο του κάποια στιγμή.

Ο Kallenbach ήταν γεννημένος στη Γερμανία, όμως μετανάστευσε στη Νότιο Αφρική, όπου έγινε ένας πολύ πλούσιος αρχιτέκτονας. Εκεί γνωρίστηκε με τον Gandhi και πολύ γρήγορα έγινε ένας από τους πιο στενούς μαθητές του. Το ζευγάρι έζησε μαζί για περίπου δυο χρόνια σε ένα σπίτι που είχε χτίσει ο Kallenbach με την υπόσχεση ότι θα υπήρχε αμοιβαία «αγάπη και ακόμη περισσότερη αγάπη… τόση αγάπη που ο κόσμος δε θα είχε δει ποτέ».

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Mahatma Gandhi παντρεύτηκε την 14χρονη τότε Makhanji, όταν εκείνος ήταν ακόμα 13 ετών και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά. Το 1908 όμως το ζευγάρι χώρισε, ώστε να μπορέσει ο Ινδός πολιτικός να ζήσει τον έρωτά του με τον Kallenbach. Όπως αναφέρει ο Lelyveld στο βιβλίο, ο Gandhi είχε βάλει τον Kallenbach να του υποσχεθεί πως «δεν θα ποθήσει ποτέ καμία γυναίκα». «Δεν υπάρχει τίποτα πιο άσχημο όσο η συνουσία ενός άνδρα με μια γυναίκα» φαίνεται να του είπε.

\"\"Οι δυο τους χώρισαν το 1914 όταν ο Gandhi επέστρεψε πίσω στην Ινδία, όπου ο Kallenbach δεν ήταν ευπρόσδεκτος εξαιτίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως κράτησαν επαφή μέσω αλληλογραφίας. Περί το 1933 σε ένα από αυτά τα γράμματα, ο Gandhi υποτίθεται ότι εξομολογούνταν στον αγαπημένο του την ατελείωτη αγάπη που του τρέφει, ενώ αναφερόταν στην πρώην γυναίκα του ως «η πιο δηλητηριώδης γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου».

Το βιβλίο του Lelyveld με βάση τη θρυλική αυτή μορφή της παγκόσμιας Ιστορίας, προσπαθεί να σκιαγραφήσει μια διαφορετική, άγνωστη μέχρι σήμερα ζωή του Ινδού πολιτικού, κάνοντας σοβαρούς ισχυρισμούς σχετικά με την προσωπική του ζωή και τη σεξουαλικότητά του. Το βιβλίο, πέρα από τη σχέση του με τον Kallenbach, περιγράφει λεπτομερώς και το πώς σε ηλικία 70 ετών κοιμόταν με την 17χρονη ανιψιά του Manu, με την οποία προσπαθούσε να μην ερεθιστεί σεξουαλικά, καθώς θεωρούσε κάτι τέτοιο «παράξενο και ντροπιαστικό».

Όπως αναμένεται, το βιβλίο θα σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους απανταχού θαυμαστές του Mahatma Gadhi, ο οποίος από πολλούς λατρεύεται ακόμα και ως Θεός. Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο σχετικά με την εν λόγω προκλητική βιογραφία.


protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook