Μετά απο καταγγελίες που εγίνοντο εδώ και χρόνια απο τον σύλλογο των αποκλειστικών νοσοκόμων, για τις παράνομες γυναίκες που προσέφεραν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Χανίων ως \”αποκλειστικές νοσοκόμες\”, η έφοδος αστυνομικών στο Νοσοκομείο απέδειξε την αλήθεια των καταγγελιών και οδήγησε σε εννέα συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, αιφνιδιαστικά πήγαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων, και συνέλαβαν 9 αλλοδαπές, πέντε υπήκοους Βουλγαρίας, τρεις υπήκοους Αλβανίας και μία υπήκοο FYROM ηλικίας από 24 έως 59 ετών, για παράβαση Νόμου περί Δημόσιας Υγείας.

Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς έγινε στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων,όπου  κατελήφθησαν οι ανωτέρω γυναίκες να εργάζονται και να παρέχουν σε ασθενείς, υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας» και να εξασκούν το επάγγελμα της αδελφής νοσοκόμας, στερούμενες πτυχίου Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και άδειας άσκησης επαγγέλματος από την αρμόδια Αρχή.

Οι δράστιδες με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Να σημειωθεί πως ο σύλλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων, έχει επαννειλλημένως καταγγείλει την δραστηριοποίηση \”κυκλωμάτων\” που λειτουργώντας \”δουλεμπορικά\” προωθούν αλλοδαπές γυναίκες για να εργάζονται ως \”αποκλειστικές νοσοκόμες\”.

Στο πλαίσιο καταπολέμησης αυτής της παράνομης και επικίνδυνης για την υγεία των ασθενών δραστηριότητας, έχει κινητοποιηθεί και η διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, η οποία έχει ζητήσει απο τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιεί ελέγχους στις κλινικές.

Μάλιστα, όπως είπε στο Flashnews.gr, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ.Χαράλαμπος Δουλγεράκης, έχει αναπτυχθεί πολύ καλή συνεργασία με όλους τους φορείς,όπως το ΙΚΑ κ.α., για να απασχολούνται στο ίδρυμα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, μόνο εκείνες που έχουν τα απαραίτητα διπλώματα και τις άδειες εργασίας.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook