Με συνεχείς και επισταμένες περιπολίες  του Λιμενικού Σώματος σε όλα τα νότια παράλια της Κρήτης, συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση , απο ξηρά και θάλασσα, για τον έγκαιρο εντοπισμό μεταναστών που θα επιχειρήσουν να διαφύγουν από την ταραγμένη περιοχή της Βόρειας Αφρικής.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες στις Ελληνικές δυνάμεις αναμένεται να προστεθούν και οι δυνάμεις της Ευρωπαικής υπηρεσίας φύλαξης συνόρων, της γνωστής Frontex, η οποία, ως γνωστόν απο πέρυσι συμμετέχει στις ανάλογες επιχειρήσεις στο Ανατ.Αιγαίο αλλά και στον Εβρο, στα σύνορα με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις της Frontex χρησιμοποιούν για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων ελικόπτερα και σκάφη.

Την ίδια περίοδο και ακολουθώντας τις οδηγίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κρήτης μέσω των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών και σε συνεργασία με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, προετοιμάζονται για το  \”τσουνάμι\” μεταναστών, οι οποίοι αναμένονται να φτάσουν και στην Κρήτη.

Όπως είχε αποκαλύψει το Flashnews.gr και επιβεβαίωσε σήμερα ο Λιμενάρχης Χανίων κ.Αντ. Δασκαλάκης, λιμενικοί  από τους λιμενικούς σταθμούς της Χώρας Σφακίων ,της Παλαιόχωρας της Κισάμου αλλά και της Γεωργιούπολης νύχτα και μέρα περιπολούν με οχήματα απο ξηράς, ενώ και όλα τα διαθέσιμα σκάφη περιπολούν ανα οκτάωρο στον χώρο δικαιοδοσίας των λιμενικών αρχών.

Μάλιστα ο Λιμενάρχης Χανίων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τον σκοπό αυτό να έλθουν και ενισχύσεις από την Αθήνα, εάν παραστεί αναγκαίο, ενώ στη θάλασσα όπως ήδη είχε δηλώσει στο Flashnews.gr ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας στις έρευνες συμμετέχει η φρεγάτα \”Έλλη\” και ειδικά για τα Νότια παράλια της Κρήτης έχει διατεθεί και ένα σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού σώματος που είναι \”ανοιχτής θαλάσσης\”.

Στο μεταξύ έχοντας ως δεδομένο το ότι οι μετανάστες απο τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολιτικοί πρόσφυγες ή ως πρόσφυγες απο εμπόλεμες χώρες, οι τοπικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την φιλοξενία τους.

Να σημειωθεί πως λόγω της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου θεωρείται σχεδόν αδύνατη η εξεύρεση ξενοδοχείων, και για τον λόγο αυτό αναζητούνται άλλοι χώροι, όπως για παράδειγμα είναι στα Χανιά, τα εγκατελειμένα κτίρια του παλαιού αερολιμένα ή οι κτιριακές υποδομές του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων που έχουν εκκενωθεί κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook