Στο πλαίσιο των πολιτικών ενεργού γήρανσης τα κέντρα κοινοτικής φροντίδας, προκειμένου οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας όχι μόνο να αισθάνονται ενεργά μέλη της κοινωνίας αλλά και να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις, την εμπειρία τους, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας στη νέα γενιά, διδάσκουν, αφηγούνται, δείχνουν έθιμα παλιά, συνταγές παραδοσιακές, παιχνίδια του παρελθόντος, φυσικές μεθόδους επεξεργασίας τροφών, παρασκευή φυτικών καλλυντικών.

 Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Κατσαμπά την Πέμπτη 20-12-2012 και ώρα 10.00 π.μ με θέμα "Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ". Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αφηγήθηκε παραμύθια στα παιδιά των 6ου και 44ου δημοτικών σχολείων στην αποσπερίδα που οργάνωσαν τα παραπάνω σχολεία.

Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικό από την ομάδα θεάτρου του Κέντρου, καθώς και ομιλίες-ποιήματα από τα μέλη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι χορωδίες του Κέντρου και του 42ου & 13ου Δημοτικού Σχολείου, με ύμνους και τραγούδια Χριστουγέννων. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα από την επιτροπή αλληλοβοήθειας και χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την ομάδα εργοθεραπείας.