Για συνεργασία με πρόσωπα που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες καταδικάσθηκαν σήμερα από τη γαλλική Δικαιοσύνη δεκαπέντε Τούρκοι υπήκοοι, στους οποίους και επιβλήθηκαν ποινές που κυμαίνονται από 18μηνη φυλάκιση έως και κάθειρξη επτά ετών.

Μάλιστα η απόφαση του δικαστηρίου των Παρισίων προκάλεσε τη βίαια αντίδραση των οικείων των κατηγορουμένων, οι οποίοι συνεπλάκησαν με την αστυνομία, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες που ήταν παρόντες στη δίκη τέθηκαν υπό κράτηση αμέσως, ενώ για όσους δεν βρίσκονταν εκεί, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Μεταξύ των 15 καταδικασθέντων περιλαμβάνεται και ο φερόμενος ως επικεφαλής στη Γαλλία του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/ Μετώπου (DHKP-C), οργάνωσης που έχει κηρυχθεί εκτός νόμου στην Τουρκία κι έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Ε.Ε.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Επίσης διατάχθηκε η διάλυση της Ένωσης Πολιτισμού κι Αλληλεγγύης Anatolie Paris, που εθεωρείτο από την κατηγορούσα αρχή ως «νόμιμη βιτρίνα» του DHKP-C στη Γαλλία.

Η οργάνωση φέρεται ως υπεύθυνη για πολλές φονικές επιθέσεις στην Τουρκία.


newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook