Δύο νεαρά άτομα ηλικίας 23 και 27 ετών αντίστοιχα συνέλαβαν οι Αστυνομικές Αρχές στο Ηράκλειο για σωρεία κλοπών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων αλλά και για ζωοκλοπή.

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στους αστυνομικούς, ότι οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονται στο ποιμνιοστάσιο 39χρονου, ενέχονται στην τέλεση αξιόποινων πράξεων ζωοκλοπής και κλοπών, Αστυνομικοί  το απόγευμα μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποίησαν έρευνες στα δύο ποιμνιοστάσια, τα οποία διατηρεί ο 39χρονος, στη περιοχή της Αγ. Παρασκευής στο δήμο Μίνωα Πεδιάδος.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως παρανόμως κατεχόμενα:

  •    
    1 Ένα  περίστροφο, διαμετρήματος 45mm,
  •     217  πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  •   
    2 ζώνες μέσης δυσιγγίων
  •   
    1 σπαθί με λάμα μήκους ογδόντα  εκατοστών,
  •   
    2 μαχαίρια με μήκος λεπίδας 16 και 18,5 εκατοστών αντίστοιχα,
  •   
    1 ξίφος με μήκος λεπίδας 26 εκατοστών.

Επίσης σε έρευνα που επακολούθησε σε περιφραγμένο χώρο, θερινού ποιμνιοστασίου που διατηρεί ο ημεδαπός, στο ίδιο Δημοτικό Διαμέρισμα, και τον οποίο χρησιμοποιούσαν από κοινού οι δύο νεαροί, βρέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρικών εργαλείων και λοιπών αντικειμένων, των οποίων την κατοχή και κτήση δεν δικαιολογούσαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου διερευνηθεί εάν πρόκειται για προϊόντα αξιόποινων πράξεων κλοπής.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι τα παραπάνω κατασχεθέντα ήταν προϊόντα κλοπών που οι δύο αλλοδαποί είχαν διαπράξει από 04-12-2010 έως 25-03-2011 σε αποθήκες, αγροικίες και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου.

Επίσης την 25η Μαρτίου διέπραξαν ζωοκλοπή, συνολικής αξίας 2.000 €

Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα  στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook