Τον πρώτο του χρόνο συμπλήρωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Μαλεβιζίου, η πρώτη προσπάθεια στοχευμένης κοινωνικής παρέμβασης που εφάρμοσε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.

Πολλές δεκάδες τόνοι τροφίμων, χιλιάδες τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 σε 120 οικογένειες απόρων δημοτών, προσφορά επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων και ιδιωτών. Κάθε Πέμπτη του 2012, αδύναμοι οικονομικά πολίτες του Μαλεβιζίου έπαιρναν απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ως την ελάχιστη κίνηση ανακούφισης που μπορούσε να κάνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Πέρασε κιόλας ένας χρόνος αποτελεσματικής λειτουργίας του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Ανάμικτα τα συναισθήματα που με κατακλύζουν. Από τη μια χαρά για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, από την άλλη πίκρα που στις μέρες μας ξαναζούμε εικόνες περασμένων δεκαετιών. Σε κάθε περίπτωση όμως και με δεδομένο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χαράζει, ούτε μπορεί να επηρεάσει την κεντρική οικονομική πολιτική, οφείλουμε ως δημοτική αρχή να ανακουφίσουμε όπως και όπου μπορούμε τους δημότες μας.

Να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε έστω και στο ελάχιστο την καθημερινότητά τους. Εκ μέρους σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν – και στηρίζουν – αυτή την προσπάθεια.

Δεν είναι εύκολο σε εποχή οικονομικής κρίσης να έχεις τόσους πολλούς και πολύτιμους συμπαραστάτες. Μας τιμά η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, βδομάδα με τη βδομάδα, καταφέρνει και επεκτείνει τη δράση του.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους εθελοντές του δήμου μας, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών, τους φορείς της εκπαίδευσης, κλπ, που αγκάλιασαν το παντοπωλείο μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Εύχομαι να μπορέσει να εκλείψει η ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου όχι μόνο από το Μαλεβίζι, αλλά από παντού και μάλιστα αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω όμως μέχρι τότε, να βρίσκουμε αρωγούς για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έστω τα απαραίτητα, σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου ήταν η πρώτη προσπάθεια κοινωνικής στήριξης που εφάρμοσε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και ακολούθησαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Όλοι οι θεσμοί υποστηρίχτηκαν από εθελοντές με αποτέλεσμα να προσφέρουν ανακούφιση σε 100ντάδες οικονομικά αδύναμους κατοίκους του Μαλεβιζίου.