Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που εκπέμπει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, καθώς ο στόχος των 17 εκατομμυρίων τουριστών για το 2013 (το 2012 είχαν καταγραφεί 16 εκατομμύρια αφίξεις) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, τα δείγματα από τις κρατήσεις στις κύριες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, δίνουν τάση ανόδου στις αφίξεις, οι οποίες συνολικά μπορεί και να ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια τουρίστες.

Η αναμενόμενη αύξηση στις κρατήσεις μεταφράζεται, βάσει εκτιμήσεων, σε αύξηση 1 δισ. ευρώ στα τουριστικά έσοδα.

Εστιάζοντας στις κύριες αγορές ο κ. Ανδρέαδης τόνισε ότι ήδη στην Αγγλία και τη Γερμανία οι κρατήσεις κινούνται με άνοδο 20% τη στιγμή που ανταγωνιστικές χώρες, όπως η Τουρκία, βρίσκονται στα περσινά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για τη Marketing Greece ΑΕ, την εταιρεία μάρκετινγκ που ετοιμάζει ο ΣΕΤΕ, αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται το business plan και από το νέο έτος θα ξεκινήσει η καμπάνια προβολής της στον τουριστικό κόσμο της χώρας.

Η πρώτη εκδήλωση αναμένεται για τις αρχές του Ιανουαρίου στην Αθήνα και οι υπόλοιπες θα «ταξιδεύσουν» ανά την Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία της.

Την ίδια στιγμή αναμένεται και πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, το οποίο θα περάσει και προς έγκριση από τη Βουλή, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτό οι λεπτομέρειες της λειτουργίας της εταιρείας, σε σχέση με τον ΕΟΤ.

Γα τη νέα χρονιά ο ΣΕΤΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει σταθερό φορολογικό πλαίσιο για την επόμενη πενταετία, σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στην εστιάση και το τουριστικό πακέτο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook