Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται μέχρι και  250 άτομα.

 Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες όταν σημειώθηκαν βομβιστικές εκρήξεις σε συγκεκριμένα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τότε εκπονήθηκε από την αστυνομία ένα σχέδιο μαμούθ και μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο παρακολούθησης, καταγράφοντας εκατοντάδες συνομιλίες.

Για την υπόθεση αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επίχειρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν εκδοθεί πάνω από 200 εντάλματα σύλληψης και ήδη έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα που δραστηριοποιούντα στα κυκλώματα της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εντάλματα αφορούν σε ανθρωποκτονίες, \”συμβόλαια θανάτου\”, εκβιασμούς, βομβιστικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες εμπλέκονται αρκετοί αστυνομικοί και κρατικοί λειτουργοί. Πληροφορίες της ΝΕΤ αναφέρουν ότι η δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται σε πάνω από 200.000 σελίδες.

Η αστυνομία θα προβεί σε ανακοινώσεις μετά το τέλος της γιγαντιαίας επιχείρησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook