Στο σκοτάδι συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση των συνθηκών που προκάλεσαν το φονικό τροχαίο με θύματα τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ στις 12 Δεκεμβρίου στο Β.Ο.Α.Κ. 

Η απουσία αυτοπτών μαρτύρων, προβληματίζει τις αρχές, την ίδια ώρα που εμπειρογνώμονες, προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση. 

Ψάχνουν απαντήσεις για λάστιχα και οξυγόνο 

Τα δυο σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flashnews.gr είναι καταρχήν ότι τα πίσω λάστιχα του ασθενοφόρου ήταν σε καλή κατάσταση, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί καταρρίπτει το σενάριο των φθαρμένων ελαστικών, που σίγουρα ισχύει σε πολλές περιπτώσεις σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όμως δε φαίνεται να συνέβαινε το ίδιο και με το συγκεκριμένο. 

Το δεύτερο σημείο που δεν σχετίζεται με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο έχει να κάνει με τις φιάλες του οξυγόνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο ασθενοφόρο υπήρχαν τέσσερις φιάλες. Εκτιμάται όμως ότι η μια ΔΕΝ ήταν δεμένη, με αποτέλεσμα ενδεχομένως -σύμφωνα  με τις ίδιες πηγές- να προκαλέσει την αρχή του κακού. 

Δεν έχει μιλήσει η οδηγός του Ι.Χ.

Την ίδια ώρα η οδηγός του Ι.Χ. δεν είναι σε θέση να μιλήσει ακόμα αφού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ δύο βδομάδες μετά την τραγωδία. Η συνοδηγός υποστηρίζει ότι το ασθενοφόρο έπεσε πάνω τους. 

Από την άλλη ο οδηγός του ασθενοφόρου, όπως έγινε γνωστό από την πρώτη ημέρα υποστηρίζει το αντίθετο. 

Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση ήταν πλαγιομετωπική και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί -χωρίς μάρτυρες- η αλήθεια. 

flashnews.gr