Ένα άτομο -πιθανότατα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο- συνελήφθη και ένα ακόμη αναζητείται από την αστυνομία για τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Βόλο μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής. Από τις συμπλοκές ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά και άλλα δύο πιο ελαφρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, ο ένας εκ των δραστών, 30χρονος ημεδαπός, που επιτέθηκαν σε πέντε άτομα την Κυριακή στο Βόλο. Γύρω στις 20:30 της Κυριακής ομάδα 15 περίπου ατόμων επιτέθηκε σε πέντε ατόμων με σιδερογροθιές και καρέκλες, προκαλώντας σε έναν από αυτούς, ηλικίας 55 ετών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα.

Σε άλλους δύο, ηλικίας 23 και 20 ετών, προκάλεσαν επιπόλαιους τραυματισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι δύο τελευταίοι απεχώρησαν, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο 55χρονος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Στο πλαίσιο των ερευνών ο 30χρονος, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες ως ένας από τους δράστες της επίθεσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας Περί Όπλων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη 26χρονου, ο οποίος επίσης αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες, αλλά και για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους που συμμετείχαν στην επίθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook