Τελευταία ενημέρωση 11:57

Αντί για τις μπίλες του μπιλιάρδου, έρριχναν ζάρια και τραπουλόχαρτα στις τσόχες των τραπεζιών καταστήματος με μπιλιάρδα στα Χανιά.

Την μετατροπή του «μπιλιαρδάδικου» σε «ναό του τζόγου» διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι οποίοι με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο τις πρώτες πρωινές ώρες στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Γογονή.

Μόλις μπήκαν μέσα, οι αστυνομικοί είδαν οκτώ άτομα,να παίζουν πόκα στην Αμερικάνικη παραλλαγή του «TEXAS HOLDEM POKER» με χρήματα και χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά και τέσσερις να παίζουν ζάρια με χρήματα.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα (ο 58χρονος ιδιοκτήτης και 12 πελάτες απο 21 έως 68 ετών) και κατασχέθηκαν :

• Εξακόσιες ογδόντα (680) χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών, οι οποίες αντιστοιχούσαν, στο χρηματικό ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ περίπου,

• Το χρηματικό ποσό των χιλίων πενήντα οκτώ ευρώ και εβδομήντα λεπτών (1.058,70), προερχόμενο από τη διενέργεια των παράνομων τυχερών παιγνίων,

• Έντεκα (11) κυτία με τραπουλόχαρτα,

• Δύο (2) ζεύγη ζάρια και

• Ένα (1) βιβλίο σημειώσεων, όπου αναγράφονταν, στοιχεία διαφόρων παικτών, χρηματικά ποσά τα οποία διέθεταν στο κάθε τυχερό παιχνίδι, πλήρη αναφορές των διακινούμενων χρηματικών ποσών από και προς τους παίκτες, καθώς και η είσπραξη του καταστήματος ανά ημέρα, ποσά τα οποία παρέμεναν αδασμολόγητα καθ’ όσον αποκρύπτονταν από την επίσημη είσπραξη.

Να σημειωθεί πως από τις αρχές Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πραγματοποιούν συνεχώς νυχτερινές εφόδους σε παράνομες λέσχες πραγματοποιώντας δεκάδες συλλήψεις.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται, η οικονομική κρίση δεν έχει αποθαρρύνει αρκετούς οι οποίοι – όπως λένε οι ειδικοί του ΚΕΘΕΑ (δείτε εδώ) – εμφανίζονται ακόμη πιο επιρρεπείς στον τζόγο .

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook