Το ενδεχόμενο ο 27χρονος δράστης που χτύπησε, βίασε και σκότωσε την 34χρονη Ζωή στην Ξάνθη, να την είχε «στοχοποιήσει» τις τελευταίες ημέρες που εκείνη επέστρεψε στην Ξάνθη, εξετάζουν οι Αρχές.

Το σενάριο που επεξεργάζεται η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στην 34χρονη στην πιλοτή του σπιτιού της. Ο δράστης χτύπησε όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος το κεφάλι της στον τοίχο, την κακοποίησε σεξουαλικά, χρησιμοποιώντας ακόμη και άγνωστο αντικείμενο και στη συνέχεια επιχείρησε να σβήσει τα ίχνη του βάζοντας φωτιά στο κορμί της κοπέλας.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να θολώσει περισσότερο τα νερά και να αποπροσανατολίσει τις Αρχές, άρπαξε την τσάντα που είχε μαζί της , όχι γιατί είχε ανάγκη τα λιγοστά χρήματα αλλά επειδή θέλησε η Αστυνομίανα εξετάσει και το ενδεχόμενο της ληστείας.

Όμως, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που στάλθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Ξάνθη βρήκε τα αποτυπώματα του δράστη στο χώρο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα οι Αρχές να τον εντοπίσουν και να τον προσαγάγουν για ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού.

Τα τελευταία χρόνια η Ζωή ζούσε και εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη. Είχε βρει δουλειά ως γραφίστρια σε ένα γραφείο τοπογράφου μηχανικού. Ωστόσο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα βρέθηκε στην ανεργία.

Οι γονείς και ο αδελφός της περίμεναν με αγωνία πότε η Ζωή θα πήγαινε στην Ξάνθη για να περνούσαν τις γιορτές όλοι μαζί όμως σε καμία περίπτωση δε φαντάζονταν αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ο αδίστακτος δράστης, ήταν από τους πρώτους στη λίστα των υπόπτων Ασφαλείας, λόγω του παραβατικού παρελθόντος του. Τον Απρίλιο του \’11 είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας, πάλι σε δημόσιο χώρο. Είχε αρπάξει τότε την κοπέλα στο δρόμο και την είχε παρασύρει πίσω από ένα κτίσμα για να τη βιάσει, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθειά του, όταν εκείνη έβαλε τις φωνές και ξέφυγε από τα χέρια του.

Προφυλακίστηκε για διάστημα έξι μηνών και δικάστηκε στις αρχές του 2012. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον αθώωσε για την απόπειρα βιασμού λόγω έλλειψης στοιχείων και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών για πρόκληση σωματικών βλαβών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook