Οι Ταλιμπάν σκότωσαν 21 Πακιστανούς στρατιώτες τους οποίους είχαν απαγάγει πριν από τρεις ημέρες στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

\”Βρήκαμε τις διάτρητες από σφαίρες σορούς 21 μελών των υπηρεσιών ασφαλείας πριν από λίγο σε ακατοίκητη περιοχή\”, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο Ναβίντ Ακμπάρ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας στρατιώτης που είχε απαχθεί \”βρέθηκε εν ζωή αλλά τραυματισμένος και εισήχθη στο νοσοκομείο ενώ ένας άλλος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματισθεί\”, πρόσθεσε.

Οι στρατιώτες, μέλη μιας παραστρατιωτικής μονάδας, είχαν απαχθεί την Πέμπτη στη διάρκεια μιας επίθεσης σε δύο βάσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στην έξοδο της Πεσαουάρ, μεγάλης πόλης στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Οι σοροί τους ανακαλύφθηκαν περίπου σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από εκεί.

Ένας άλλος αξιωματούχος, ο Γκιουλ Σεχζάντ, δήλωσε πως οι αρχές ενημερώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα πως οι σοροί βρίσκονταν σε ένα απομονωμένο σημείο περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τα στρατόπεδα.

\”Έδεσαν τα χέρια των στρατιωτών προτού τους σκοτώσουν\”, δήλωσε ο Σεχζάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Ταλιμπάν παραδέχθηκαν πως ήταν οι δράστες της απαγωγής των στρατιωτών, πρόσθεσε.

Περίπου 200 βαριά οπλισμένοι εξεγερμένοι, επιτέθηκαν με όλμους και εκτοξευτήρες ρουκετών στις δύο βάσεις, σκότωσαν δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και απήγαγαν τουλάχιστον 23 στρατιώτες. Τα στρατόπεδα βρίσκονται κοντά στις ζώνες των φυλών που θεωρούνται προπύργια των Ταλιμπάν και των εξεγερμένων οι οποίοι συνδέονται με το δίκτυο Αλ Κάιντα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook