Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Μηνιαία Εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης» σε συνεργασία με την παιδική – εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων πραγματοποιούν την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στις 6:30 το απογευμα στην παιδική – εφηβική βιβλιοθήκη στον δημοτικό κήπο Χανίων εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου

\”Η Μηλιά\” του Εμμανουήλ Ροΐδη,  Διασκευή Μαριννέλα Βλαχάκη,  Εικονογράφηση Νίκος Μπλαζάκης

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Μαριννέλα Βλαχάκη ενώ με αφορμή την αφήγηση το παιγνίδι θα οργανώσει με μικρούς και μεγάλους ο Γιάννης Ματσαμάκης.

Το βιβλίο περιέχει CD με θεατρική απόδοση του παραμυθιού  από τους, Κωστή Καπελώνη και Μαρινέλλα Βλαχάκη. Πρωτότυπη μουσική από το Λεωνίδα Μαριδάκη  και τραγουδούν, Δάφνη Πανουργιά-Λεωνίδας Μαριδάκης

Το παραμύθι «Η Μηλιά» του Εμμανουήλ0 Ροΐδη δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1895 και είναι το μοναδικό έργο του συγγραφέα που έγραψε στη δημοτική.

«Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι βρίσκει ένα πρωί, κάτω από ένα μηλόδεντρο, μέσα στο δάσος ένα κοριτσάκι, σκεπασμένο με άνθη λευκά, που είχε ρίξει απάνω του ο άνεμος τη νύχτα. Αμέσως το υιοθετούν και το φωνάζουν Μηλιά. Το κορίτσι έχει μεγάλη καρδιά, αγαπάει πολύ τους γονείς του και προστατεύει με κάθε τρόπο τα ζώα και τα πουλιά του δάσους . Εκείνα με τη σειρά τους το ανταμείβουν και…»

Ένα τρυφερό παραμύθι που κρατάει ευχάριστη συντροφιά στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους που αισθάνονται κάποιες στιγμές παιδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook