«Η Περιφέρεια Κρήτης αποχαιρετά μία δύσκολη χρονιά, έχοντας ωστόσο πετύχει τους στόχους της στην απορρόφηση των προγραμμάτων και αυτό από μόνο του συνιστά ιδιαίτερη επιτυχία μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικό περιβλαλλον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, λίγες ώρες πριν την έλευση του 2013.

Ο κ. Αρναουτάκης άκουσε το πρωί τα κάλαντα από τη χορωδία της 126 Σμηναρχίας Μάχης υπό τους ήχους της Κρητικής λύρας, τη μπάντα του Δήμου Ηρακλείου και τη χορωδία της ΣΕΑΠ. Τα κάλαντα άκουσαν παράλληλα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης και οι αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης και Θεανώ Βρέντζου, που βρέθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Πέραν της επιγραμματικής αποτίμησης του 2012 ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευτυχές το νέο έτος, συνοδευόμενο από υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα, αλλά και εκπλήρωση των προσωπικών στόχων για τους πολίτες της Κρήτης.

Στο μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, μετέβη στο «Μεϊντάνι» - όπως και πολλοί φορείς της πόλης- για να ευχηθεί και ν’ αφήσει τα δώρα του στον τροχονόμο, που όπως θέλει το έθιμο κάθε παραμονή της πρωτοχρονιάς, ρυθμίζει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης μέσα από την παραδοσιακή «βαρέλα», όπως γινόταν σε καθημερινή βάση πριν το ’80.

«Η αναβίωση του εθίμου είναι απολύτως διδακτική. Τα πρώτα φανάρια στο σημείο τοποθετήθηκαν το 1980 με τη συνδρομή των πολιτών, καθώς η αυτοδιοίκηση δεν είχε πόρους. Το μήνυμα είναι ότι υπήρχαν πιο δύσκολα τα οποία ξεπεράσαμε και φτάσαμε σ’ ένα Ηράκλειο δυνατό, και σύγχρονο και μία Κρήτη που αναπτύσσεται μάσα στην κρίση» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε λοιπόν να τα καταφέρουμε και τώρα, φτάνει να δουλέψουμε, να πιστέψουμε, ν’ αγωνιστούμε και να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ενότητα των πολιτών, ενότητα των ασχολουμένων με τα κοινά και βεβαίως κάθαρση, καθαρότητα και ευθύνη παντού.»