Την ταυτότητα των δύο αλλοδαπών ληστών που βιάζουν τα θύματά τους, λίγο πριν τους αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή κατάφεραν να επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς με ποινικό παρελθόν και ήδη οι φωτογραφίες τους έχουν διανεμηθεί στους αστυνομικούς που έχουν στήσει μπλόκα σε κάθε σημείο της Πάτρας για τη σύλλήψη τους.

Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι σύντομα ίσως οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών και στη σύλληψή τους. Και σίγουρα η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει δώσει νέα ώθηση στις έρευνες.

Το ΙΧ των ληστών εντοπίστηκε στη Λαμία και ήδη στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο αστυνομικών από την Αχαΐα που το εξετάζει. Είναι το ΙΧ του ζευγαριού που έπεσε στα χέρια των δραστών στην περιοχή των Αργυρών.

Πρόκειται για τον κοντό και τον ψηλό, οι οποίοι πιθανόν να εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες (στον Αλισσό, τα Τσουκαλέικα και τη Χαλανδρίτσα). Κυκλοφορούν με ένα τζιπ \”Πατζέρο\”, χρώματος γκρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο dete ο Πρόεδρος της Γ\’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Οι δύο κακοποιοί εμπλέκονται σε πάνω από 15 περιπτώσεις ληστειών και βιασμών, σε Αχαϊα, Κορινθία και Φθιώτιδα.

Επίσης διερευνάται να πρόκειται για τους ίδιους ληστές οι οποίοι δολοφόνησαν 44χρονο υπάλληλο πρατηρίου, τις πρωτες βραδυνές ώρες της Κυριακής, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δύο άτομα με κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε πινακίδες Αχαΐας, σταμάτησαν στο βενζινάδικο και ζήτησαν από τον 44χρονο υπάλληλο του πρατηρίου τις εισπράξεις, υπό την απειλή καλάσνικοφ.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δράστες πυροβόλησαν τον 44χρονο, που βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Στην περιοχή της Λαμίας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχουν στηθεί μπλόκα σε όλα τα σημεία που οδηγούν στη Λαμία, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Τα δύο εγκλήματα (βιασμοί και ληστείες), που διαπράχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στις περιοχές Σελλά και Αλισσός, φαίνεται ότι έχουν κοινό παρονομαστή: Ενα δίδυμο αλλοδαπών δραστών. Οι περιγραφές των θυμάτων έχουν οδηγήσει τις διωκτικές αρχές στα ίχνη τους.


newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook