Το Ιράν διεξήγαγε για πρώτη φορά άσκηση διαδικτυακού πολέμου στο πλαίσιο των ναυτικών στρατιωτικών ασκήσεων που έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή γύρω από τα Στενά του Χορμούζ.

Σύμφωνα με έναν στρατιωτικό εκπρόσωπο τον οποίο επικαλούνται ιρανικά μέσα ενημέρωσης, μια μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού «εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ενός δικτύου πληροφορικής των αμυνόμενων δυνάμεων με στόχο να διεισδύσει σε αυτό για να υποκλέψει πληροφορίες και να εισάγει έναν ιό», δήλωσε ο αντιναύαρχος Αμίρ Ραστεγκαρί, σύμφωνα με την εφημερίδα Iran Daily.

Η επίθεση έγινε αντιληπτή και αντιμετωπίστηκε από τις αμυνόμενες δυνάμεις, πρόσθεσε.

Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν ανακοινώνει ότι διεξήγαγε ασκήσεις κυβερνοεπίθεσης και κυβερνοάμυνας στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων.

Το Ιράν έχει υπάρξει στόχος τα τελευταία τρία χρόνια πολλών διαδικτυακών επιθέσεων, κυρίως εναντίον των δικτύων πληροφορικής του βιομηχανικού του τομέα, καθώς και εναντίον των τραπεζικών του δικτύων και των δικτύων επικοινωνιών, για τις οποίες έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η Τεχεράνη έχει υπογραμμίσει τον «αμυντικό» χαρακτήρα των ασκήσεων και το γεγονός ότι δεν έχουν στόχο να κλείσουν τα Στενά του Χορμούζ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook