Όλα ξεκίνησαν όταν ένας νεαρός «καλλιτένης» άφησε ένα σκύλο να πεθάνει από την πείνα στην έκθεσή του.

O σαδιστής «καλλιτέχνης» Guillermo Vargas τον οποίο αποκαλούν και «Habacuc», έχει γίνει πλέον γνωστός παγκοσμίως, ιδιαίτερα στους φιλόζωους, καθώς πριν μερικά χρόνια είχε τοποθετήσει έναν σκύλο μέσα σε έκθεσή του και τον άφησε δεμένο μέχρι να πεθάνει από την πείνα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το σκυλί παρέμεινε για μία μέρα στον εκθεσιακό χώρο μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει.

Σε κάθε περίπτωση ο Vargas έκανε μία πολλή κακή αρχή και από αυτόν παραδειγματίστηκαν και άλλοι καλλιτέχνες, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Λίγα λόγια για το περιστατικό με τον Guillermo Vargas

Το περιστατικό συνέβη στην Costa Rica το 2007.

Ο Vargas πλήρωσε δύο μικρά παιδιά για να πιάσουν τον αδέσποτο σκύλο και να τον μεταφέρουν στην γκαλερί του.

Εκεί ο Vargas έδεσε τον σκύλο – έκθεμα, και τον άφησε να πεθάνει από την πείνα.

Οι διαμαρτυρίες εκείνο το διάστημα πολλές, αλλά καμία τελικά δεν ήταν ικανή να γλυτώσει το άμοιρο ζώο από τα χέρια του Vargas.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία ενώ κανείς από τους επισκέπτες δεν βοήθησε το άτυχο ζώο.

Όσο για τις Αρχές της Costa Rica δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου.

Λίγες από αυτές τις εικόνες που είχαν κάνει τότε τον γύρο του κόσμου:

\"skulos1\" \"skulos2\" \"skulos3\"

Ένας νέος καλλιτέχνης λοιπόν, ο Adel Abdessmed που προφανώς παραδειγματίστηκε από τον Vargas και την επιτυχία του, έχει στήσει την έκθεσή του στο Παρίσι, στο εκθεσιακό κέντρο Pompidou.

\"kallitexnis\"

 

Στον χώρο της έκθεσης πρόκειται να δεθούν, μια αγελάδα, ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, μια κατσίκα, ένα πρόβατο και ένα άλογο που ο καλλιτέχνης θα σκοτώσει με μία βαριοπούλα επιδεικνύοντας έτσι τις «καλλιτεχνικές του επιδώσεις». Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα από την βαριοπούλα υπό τους ήχους metal μουσικής.

Η ημερομηνία που θα «εκτεθούν» τα ζώα για να σκοτωθούν είναι στις 7 Ιανουαρίου 2013.

Οι Γάλλοι φιλόζωοι έχουν ετοιμάσει διαμαρτυρία προς τον Υπουργό πολιτισμού που μπορείτε να υπογράψετε εδώ http://www.avaaz.org/fr/petition/Arrete … t/?tjEQoab

 

enikos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook