Η Ελλάδα και ο κόσμος κινούνται σε πρωτοχρονιάτικο ρυθμό. Το 2012 μας αποχαιρέτησε με την ευχή το νέο έτος, το 2013, να είναι περισσότερο ελπιδοφόρο.

Πυροτεχνήματα πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Στην Αθήνα επίκεντρο των φετινών επίσημων εορτασμών ήταν η περιοχή του Θησείου. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και χιλιάδες πολίτες μέτρησαν αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2012 και παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων για την υποδοχή του νέου έτους με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Δείτε την υποδοχή του 2013 στην Αθήνα

Το 2013 υποδέχθηκαν πρώτα τα νησιά του νότιου Ειρηνικού, στη συνέχεια η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία -με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον κόλπο του Σίδνεϊ- και έπειτα η Ασία γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους.

Δείτε πως υποδέχθηκαν οι Νεοζηλανδοί το 2013

Με εντυπωσιακό τρόπο γιόρτασαν την έλευση της νέας χρονιάς στο Σίδνεϊ

Το καινούργιο έτος καλωσόρισε και η Βόρεια Κορέα, όπου, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που οι εορτασμοί συνοδεύτηκαν από την χρήση πυροτεχνημάτων, ενώ την σκυτάλη πήρε το Χονγκ Κονγκ:

Θεαματικές ήταν και οι εικόνες από την Σανγκάη

Ακολούθησε η Τζακάρτα

Οι εορτασμοί στην Ευρώπη άρχισαν από τη Ρωσία, με πυροτεχνήματα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

 Στην Αγγλία επίκεντρο των εορτασμών ήταν η πρωτεύουσα Λονδίνο. Όταν το ρολόι του Μπιγκ Μπεν σήμανε 12 ο ουρανός γύρω από τον Τάμεση φωτίστηκε από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Το Μπιγκ Μπεν σήμανε την έναρξη του 2013 και ο ουρανός του Λονδίνου φωτίστηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα

Το Παρίσι υποδέχθηκε το 2013 στη σκιά του πύργου του Άιφελ, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μεταξύ τους πολλοί τουρίστες, γιόρτασαν όπως κάθε χρόνο την αλλαγή του έτους ανταλλάσσοντας ευχές και φιλιά για τη νέα χρονιά.

Στο Βερολίνο επίκεντρο των εορτασμών ήταν η πύλη του Βραδεμβούργου. Χιλιάδες Γερμανοί υποδέχθηκαν το νέο έτος μέσα στη λάμψη πυροτεχνημάτων.

Στην Ισπανία της οικονομικής κρίσης, η έλευση του 2013 ήταν απαραίτητο διάλλειμμα για λίγες δόσεις χαράς και γέλιου.

Στην Πορτογαλία που και αυτή μαστίζεται από την οικονομική κρίση οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν το νέο έτος με την ελπίδα το 2013 να είναι καλύτερο από την περσινή χρονιά.

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ένα πυροτέχνημα διάρκειας 16 λεπτών φώτισε την ακτή της Κοπακαμπάνα, όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ωστόσο στο Καράκας, οι κάτοικοι θα στερηθούν την παραδοσιακή συναυλία που δίνεται κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Μπολίβαρ, λόγω των τελευταίων ανησυχητικών νέων για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγκο Τσάβες που νοσηλεύεται στην Αβάνα.

 

real.gr