Με κάθε επισημότητα, όπως κάθε χρόνο, υποδέχτηκε το 2013 ο Δήμος Φαιστού, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου, παρευρέθηκε αρκετός κόσμος ο ποίος αντάλλαξε ευχές με τη Δημοτική Αρχή για το νέο έτος. Αφού ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση να έχουν υγεία, και προκοπή στο δύσκολο έργο για το καλό του τόπου και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη που στο μήνυμα της τόνισε: «Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος για την περιοχή μας σε όλους τους τομείς, γιατί αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος και αξίζει να έχει καλύτερο μέλλον. Εμείς οι άνθρωποι που δουλεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει η πατρίδα μας, επιδιώκουμε ανάπτυξη, δημιουργία και πρόοδο και το πετυχαίνουμε με τη βοήθεια όλων σας.

Να έχετε όλοι μια καλή και δημιουργική χρονιά!»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Δήμαρχος Φαιστού, περιέγραψε τις πολλαπλές δυσκολίες και τις νέες συνθήκες για τη χώρα, οι οποίες έχουν διαφοροποιήσει εντελώς τα οικονομικά δεδομένα για τους Δήμους όλης της χώρας. Παρ’ όλα αυτά θέλησε να περάσει ένα θετικό μήνυμα για συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ώστε να έχουν οι πολίτες καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και να βιώνουν σε καθημερινή βάση σημάδια ανάπτυξης και προόδου, σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τα το τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε στους φορείς αλλά και στους πολίτες που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η καθιερωμένη βασιλόπιτα, τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, χωρίς όμως να βρεθεί το …τυχερό κομμάτι που περιείχε μέσα το φλουρί!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook