Συνεργασία σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα είχε το π. Σάββατο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον Πρέσβη του Βασίλειου του Μαρόκου στην Ελλάδα κ. Abdelkanter EL ANSARI o οποίος επισκέφθηκε το Δήμαρχο στο πλαίσιο της επίσημης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Πρέσβης, συνοδευόμενος από τον κ. Μανόλη Γαλανάκη, υποψήφιο για τη θέση του επίτιμου προξένου του Μαρόκο στην Κρήτη, ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για τη λειτουργία και την οργάνωση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ρεθύμνου καθώς και για τις αναπτυξιακές του προοπτικές σε επίπεδο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να αποτελέσει το Ρέθυμνο την έδρα του Προξενείου του Μαρόκο στην Κρήτη.

Τόσο ο Πρέσβης όσο και ο Δήμαρχος εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο κοινωνικός τομέας, ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός.

Η συνεργασία ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και την υπόσχεση διατήρησης της επαφής με στόχο τη μελλοντική σύμπραξη στους προαναφερόμενους τομείς.
Σήμερα εξάλλου, ο Δήμαρχος έλαβε μια θερμή ευχαριστήρια επιστολή από τον Πρέσβη του Μαρόκου στην οποία κατατίθεται μεταξύ άλλων η πρόθεση της Πρεσβείας για προώθηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με το Ρέθυμνο μέσα από κοινές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες αλλά και η βαθιά ικανοποίηση του Πρέσβη για την τη φιλικότητα και την ευγένεια με την οποία τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ρεθυμνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook