Για μια ακόμη χρονιά το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύνης και Σητείας «Παναγία η Ακρωτηριανή» απένειμε χρηματικά βραβεία στους καλύτερους μαθητές που αποφοίτησαν το περασμένο σχολικό έτος 2011-2012 από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και στους πρώτους ιεροσπουδαστές της Κρήτης.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της κοπής της Αγιοβασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και της απονομής των διορισμών στους νέους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους των Ενοριών της επαρχίας Σητείας για την τριετία 2013-2015 στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό της πολιούχου Σητείας Αγίας Αικατερίνης.

Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής, με επικεφαλής τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τους Ηγουμένους της Ι. Μονής Τοπλού π. Φιλόθεο Σπανουδάκη και Καψά Αρχιμ. Μεθόδιο Περάκη, και τους Ιερείς της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής Σητείας. Τον Σεβ. κ. Ευγένιο προσφώνησε κατάλληλα, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως, ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στον απολογισμό του έργου της Τοπικής Εκκλησίας τη χρονιά που πέρασε και στους σημαντικότερους στόχους για το 2013, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το ήδη υλοποιούμενο μεγαλόπνοο επενδυτικό έργο της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στις εκτάσεις του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» από την Βρετανική Εταιρία Minoan Group, με την δημοσίευση στο ΦΕΚ του έργου και την ένταξή του στις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας, ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή με την δημιουργία 1200 άμεσων θέσεων εργασίας.

Επίσης, εξήγγειλε την λειτουργία των Συσσιτίων στη Σητεία και την Ιεράπετρα για τους άπορους και νεόπτωχους αδελφούς μας καθώς και την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας στην Ιεράπετρα τους πρώτους μήνες του χρόνου.

Ειδικότερα βραβεύτηκαν από το Γενικό Λύκειο Σητείας ο Ανδρέας Ι. Συλλιγνάκης, από το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Σητείας οι Ελένη Γ. Τζουανάκη και η Ίριντα Ηλ. Ματάι, απο το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού η Βασιλική Μορόγιαννη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας ο Εμμανουήλ Ι. Σταματάκης, από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας η Μαρία Α. Μαστοράκη, από το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Ιεράπετρας ο Νικόλαος Γερακιανάκης, από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας η Μαρία Ε. Σωμαράκη, από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων ο Ταξιάρχης Ελ. Μυκωνιάτης και από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου η Φωτεινή Γ. Θυμέλλη.

Οι απονομές των χρηματικών βραβείων, ύψους 700,00 Ευρώ για κάθε αριστούχο, έγιναν μέσα σε πανηγυρικό κλίμα από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, τον Αντιπρόεδρο Παν/το Αρχιμ. π. Φιλόθεο Σπανουδάκη, Ηγούμενο της Ι. Μονής Τοπλού, και τα Μέλη του Δ.Σ. κ. Θεόδωρο Πατεράκη, Δήμαρχο Σητείας, κ. Χαραλ. Λεβαντάκη, Πολιτικό Μηχανικό, από τον Ειδικό Σύμβουλο του Ιδρύματος και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Κοζυράκη και τον Αντιδήμαρχο Σητείας κ. Μιχαήλ Αντωνιδάκη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης συνεχάρη τους βραβευθέντες αποφοίτους και τους γονείς τους, αναφέρθηκε δε στη σταθερή βούληση του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» να ενισχύει τους αριστούχους αποφοίτους της Μητροπολιτικής περιφέρειας και των Εκκλησιαστικών Σχολών της Εκκλησίας Κρήτης, ώστε να επιβραβεύεται ο αγώνας των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και να τους παρέχεται ένα σημαντικό κίνητρο για την περαιτέρω πρόοδό τους.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος διένειμε τη βασιλόπιτα και το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στους ιστορικούς ναούς και τα χριστιανικά μνημεία της περιοχής του Οροπεδίου Χανδρά Σητείας, στους Ιερείς, τους εκπροσώπους των Αρχών, τους νέους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και τον ευσεβή λαό της Σητείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook