Την υποστήριξη της στην ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση της σφαγής του Διστόμου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η «Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο» (Arbeitkeis Distomo) που αποτελείται κυρίως από Γερμανούς δικηγόρους.

Η ΑΚ Distomo έχει έδρα της το Αμβούργο και δρα εν γένει υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα των Ναζί.

Με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση του πρωθυπουργού να δώσει το «παρών» η Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το Δίστομο γιότι, όπως αναφέρει, με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν οι φωνές των θυμάτων του Διστόμου.

«Όποιος δεν επιθυμεί να μιλήσει για τον Πόλεμο και τα Εγκλήματα Πολέμου προστατεύει τους δράστες και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη. Αυτό ισχύει για το Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο και για σήμερα» αναφέρει η ΑΚ Distomo.

Η «Ομάδα Εργασίας Δίστομο» έχει ως πάγια θέση της την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τη σφαγή του Διστόμου και όλων υπόλοιπων θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων αλλά και απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στη Χάγη.

in.gr