Προτεραιότητα για το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

• Τα ειδοποιητήρια με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που φθάνουν στους φορολογούμενους για τα έτη 2010, 2011 και 2012, αφορούν μικρό μόνο αριθμό ιδιοκτητών, δεδομένου ότι ο φόρος αφορά φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπου το αφορολόγητο είναι ατομικό.

Για παράδειγμα, ΦΑΠ για το 2010 θα πληρώσει περίπου το 5% των ιδιοκτητών ακινήτων οι όποιοι κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ το άτομο και άρα στο ζευγάρι άνω των 800.000 ευρώ.

Για το 2011, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν το φόρο ανέρχονται σε περίπου 10% με ατομική ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ και άνω, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά για το 2012.

• Η προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών.

• Όσον αφορά το σχεδιασμό για τα ακίνητα εκτός σχεδίου, εξετάζεται η ένταξή τους στο ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά την δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook