Λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα, στην έκθεση του Detroit, η Bentley δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο υλικό του ταχύτερου, όπως υποστηρίζει, τετραθέσιου cabrio!

Το υπερπολυτελές τετρακίνητο convertible της βρετανικής μάρκας, «δανείζεται» τον 6λιτρο W12, της... απλής GT, ο οποίος με τη βοήθεια του διπλού Turbo, αποδίδει 50 ίππους περισσότερους, συνολικά 625 PS, με ροπή 800 Nm! H επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα έρχεται σε 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 325 χλμ/ώρα, δηλαδή επιδόσεις εφάμιλλες, με αυτές ενός καθαρόαιμου supercar. Αδιαμφισβήτητος αρωγός είναι και το 8άρι αυτόματο κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF, ενώ σε εντυπωσιακά, για τα δεδομένα του κινητήρα, επίπεδα κυμαίνεται και η μέση κατανάλωση με 14,9 λτ/100χλμ.

Οι εξωτερικές διαφορές σε σχέση με τη GT είναι διακριτικές και εντοπίζονται στις αποκλειστικές ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών, την πιο σκούρα απόχρωση της γρίλιας και το ανάγλυφο εσωτερικό των δύο οβάλ εξατμίσεων. Οι μηχανικοί της Bentley ισχυρίζονται ότι έχουν πετύχει εξαιρετική κατανομή βάρους, που συνδυάζει την κτηνώδη δύναμη του κινητήρα με πραγματική οδηγική απόλαυση, ενώ έχουν χαμηλώσει τις αναρτήσεις κατά 10 χιλιοστά, θέλοντας να τονώσουν τα σπορ χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Οι πωλήσεις της GT Speed Convertible, αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι του 2013, με τιμή εκκίνησης, για τη Μεγάλη Βρετανία τα 202,218 ευρώ.autotriti.gr