Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων καθώς και το σπίτι του Αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πρόκειται για καθαρά εμπρηστική επίθεση κατά την οποία οι δράστες άφησαν τα ίχνη τους,  καθώς στους τοίχους και των τριών σπιτιών οι δράστες έγραψαν την λέξη “Γερμανοπροδότη”  ενώ στις πόρτες υπάρχουν σημάδια από πυροβολισμούς.

Ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες είναι ενδεικτικός: Αφού πυροβόλησαν στις πόρτες των σπιτιών (καθως και στο ρολόι της ΔΕΗ στο σπίτι του Αντιδημάρχου) εισέβαλαν στις οικίες, στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και τέλος έβαλαν φωτιά προκαλώντας ολική καταστροφή σε δύο σπίτια (ένα του κ. Μπόμπολα και ένα του κ. Χιωτάκη) και εκτεταμένες ζημιές στο τρίτο.

Η σήμανση που διενεργεί έρευνες στα σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους καθώς και στο περιβάλλοντα χώρο έχει περισυλλέξει πέντε κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν απο λίγες ημέρες, αλλά η καταστροφή έγινε αντιληπτή σήμερα, καθώς το χωριό δεν κατοικείται.


φωτο από  πόρτα σε μια οικία του κ. Μπόμπολα που έχει δεχτεί πυροβολισμούς

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το Flashnews.gr με τις πρώτες εικόνες ύστερα από τον εμπρησμό σε ένα από τα σπίτια του κ. Μπόμπολα

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τα τρία σπίτια υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές.


φωτο από τον εμπρησμό σε σπίτι του κ. Μπόμπολα, οι δράστες έγραψαν υβριστικό μήνυμα


φωτο από τον εμπρησμό σε σπίτι του κ. Μπόμπολα


φωτο από τον εμπρησμό σε σπίτι του κ. Μπόμπολα

Στο σημείο μετέβη ο Δήμαρχος Σφακίων κ.Παύλος Πολάκης ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για αυτή την ενέργεια, ενώ την προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.


φωτο από τον εμπρησμό στο σπίτι του Αντιδημάρχου κ. Χιωτάκη

Να σημειωθεί πως συχνά ο γνωστός επιχειρηματίας ή μέλη της οικογένειάς του διέμεναν στις συγκεκριμένες παλαιές οικίες τις οποίες μάλιστα είχε αναπαλαιώσει μαζί με την εκκλησία του χωριού Ασφένδου.

Μάλιστα στο Αφένδου Σφακίων, ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας τον Σεπτέμβριο του 2011 βάφτισε την κόρη του Γεωργιάννα, από το γάμο του με την Ειρήνη Μανουσάκη.

φωτο από τον εμπρησμό στο σπίτι του Αντιδημάρχου κ. Χιωτάκη

φωτο από τον εμπρησμό στο σπίτι του Αντιδημάρχου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook