Για δολοφονική επίθεση από αγνώστους που έδρασαν με πρωτοφανή μανία κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης ο οποίος μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα έπεσαν θύματα εμπρηστικής ενέργειας που είχε ως συνέπεια να καταστραφούν σπίτια που διατηρούν στο Ασφένδου Σφακίων (δείτε εδώ).

Ο κ. Χιωτάκης δηλώνει συγκλονισμένος από το μένος με το οποίο οι δράστες κατέστρεψαν και στη συνέχεια έκαψαν τα τρία σπίτια, τα δύο που ανήκουν στον κ. Μπόμπολα και ένα στον ίδιο.

\”Πιστεύω ότι εαν βρισκόμασταν μέσα θα μας είχαν σκοτώσει. Όταν βλέπεις πυροβολισμούς στη πόρτα, στο ρολόι της ΔΕΗ, και τέτοιο μένος σημαίνει ότι θα μπορούσαν να μας είχαν σκοτώσει και εμάς\” δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χιωτάκης συμπληρώνοντας μάλιστα ότι \”πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούν οι υπαίτιοι γιατί δεν θα σταματήσουν εδώ, θα συνεχίσουν, θα σκοτωθούν άνθρωποι\”.

Ο κ. Χιωτάκης είναι κατηγορηματικός, μιλώντας μάλιστα με την ψυχραιμία που έχει επέλθει ύστερα από 24 ώρες από την ώρα που βρέθηκε μπροστά στο καμένο σπίτι του ότι \”αυτοί οι άνθρωποι που καίνε τρία σπίτια σε ένα χωριό και σε ανθρώπους που ποτέ δεν έκαναν τίποτα σε κανένα, σημαίνει ότι πρόκειται για σπείρα και δεν θα σταματήσουν εδώ\”.

\"\"
Σε ερώτηση του Flashnews.gr ποιές είναι οι δικές του εκτιμήσεις για την ταυτότητα των δραστών, ο κ. Χιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν είχε δεχτεί πότε απειλητικά μηνύματα από κανέναν και θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ο κύριος στόχος ήταν ο κ. Μπόμπολας ενώ η επίθεση σε βάρος του είναι \”παράπλευρη απώλεια\” εξαιτίας της φιλικής σχέσης που έχει αναπτύξει με τον γνωστό επιχειρηματία.

Μάλιστα ο κ. Χιωτάκης θεωρεί ότι οι φήμες που ήθελαν ο κ. Μπόμπολα να ετοιμάζει επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες στην περιοχή, οδήγησε άτομα που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τέτοιου είδους κινήσεις, στην επίθεση, ενώ θεωρεί πολύ πιθανόν ότι οι δράστες είναι ντόπιοι. Μάλιστα όπως σημειώνει, στο πρόσφατο παρελθόν ομάδα ατόμων κατέστρεψε με παρόμοια μανία από τρεις περιοχές στις Μαδέρες ιστούς (για την μέτρηση των ανέμων) που είχαν βάλει ιδιώτες επενδυτές οι οποίο δραστηριοποιούνται σε ΑΠΕ.

Ο Αντιδήμαρχος Σφακίων καταλήγοντας στέλνει το δικό του μήνυμα στους δράστες λέγοντας \”Δεν θα με φέρουν σε απόγνωση, δεν πτοούμαι\”.

Τα ίχνη που άφησαν οι δράστες στο μικροσκόπιο των αρχών

\"\"

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στο μικροσκόπιο τα ίχνη που άφησαν οι δράστες με την ελπίδα ότι αυτά είναι που θα οδηγήσουν και στη σύλληψή τους.

Πηγές του flashnews.gr αναφέρουν ότι σημείο κλειδί στις έρευνες αποτελούν τόσο η κόκκινη μπογιά με την οποία οι δράστες έγραψαν \”Γερμανοπροδότη\” στο τοίχο των σπιτιών του κ. Μπόμπολα αλλά και σε ένα τραπέζι στο σπίτι του κ. Χιωτάκη, όσο και ευρήματα απο ένα από τα δύο σπίτια του επιχειρηματία το οποίο δεν υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφτηκε το περιστατικό άντρες της σήμανσης από τα Χανιά έφτασαν στο σημείο και ύστερα από υποδείξεις του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής εξέτασαν χώρους και αντικείμενα για αποτυπώματα.

\"\"

Πιο συγκεκριμένα, σε σπίτι του κ. Μπόμπολα που δεν κάηκε ολοσχερώς η σήμανση περισυνέλεξε αποτυπώματα από χώρους του σπιτιού αλλά και από αντικείμενα καθώς όπως είχε διαπιστωθεί από την αρχή οι δράστες προτού βάλουν φωτιά στις οικίες, έσπασαν πιθανότατα με τσεκούρι συσκευές και έπιπλα που βρίσκονταν σε αυτά.

Επίσης έγκυρη πηγή του Flashnews.gr σημείωσε ότι οι δράστες δεν χρησιμοποίησαν βενζίνη ως εύφλεκτο υλικό για την πυρκαγιά αλλά μηχανικό λάδι το οποίο συνεκτιμάται στα στοιχεία που συγκεντρώνονται και θα σχηματίσουν τη δικογραφία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες ήδη βρίσκονται σε κομβικό σημείο και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook