Επιφυλακτικά αισιόδοξος πως το χειρότερο μέρος της κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη έχει πλέον παρέλθει εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας παράλληλα πως η κατάσταση στην Ελλάδα εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

«Πολλά από τα σενάρια της κρίσης δεν έχουν υλοποιηθεί», σχολίασε λακωνικά ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας πως υπάρχουν «εύλογοι λόγοι» να πιστεύουμε πως οι δυσκολότερες ημέρες ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην Ελλάδα, ο γερμανός αξιωματούχος σημείωσε πως έπειτα από την ανάληψη της εξουσίας από τον Αντώνη Σαμαρά το κοινοβούλιο ενεργεί αποφασιστικά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν ενδείξεις ότι η Αθήνα δαπανά λιτότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που εισπράττει.

Υπενθυμίζεται πως ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει ανεπίσημη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Τρίτη, με στόχο την «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε, στάθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία στην Ευρώπη, τονίζοντας πως η καλή πορεία της χώρας συνδέεται άρρηκτα με την καλή πορεία της Γηραιάς Ηπείρου, και συμπληρώνοντας πως το Βερολίνο «εκπληρώνει τα καθήκοντά του» και επιθυμεί να παραμείνει «άγκυρα σταθερότητας στην Ευρώπη».

Τα σχόλια του κ. Σόιμπλε έγιναν στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που έλαβε χώρα στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, ενόψει των τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 20 Ιανουαρίου.

Τυχόν νίκη των Χριστιανοδημοκρατών θα έδινε ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καθώς πλησιάζουν οι κρίσιμες ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/220928/soible-ta-heirotera-tis-krisis-ehoun-parelthei-simadia-veltiosis-apo-ellada/#ixzz2H8IRdrkx

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook