Με τον Ιγκόρ Μιρτσέτα για μεγάλο πρωταγωνιστή ο Πλατανιάς «απέδρασε» με το «διπλό» από την Σαλαμίνα επικρατώντας του τοπικού Αίαντα με 2-0 για την 27η αγωνιστική της Football League 2 για τον 1ο όμιλος. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του και «υπέγραψε» την σπουδαία νίκη που κρατάει τον Πλατανιά μέσα στην τριάδα με τρεις «τελικούς» πλέον να απομένουν για την ομάδα του Τίμου Καβακά.


Μιρτσέτα ο πρωταγωνιστής

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Σαλαμίνα για τον Πλατανιά που μόλις στο 5\’ έβαλε γκολ με τον Μιρτσέτα και πήρε το προβάδισμα. Η ομάδα του Τίμου Καβακά μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πέρα από το γκολ δημιούργησε καλή ευκαιρία και με τον Αθανασιάδη στο 21\’ με τον Λιούρδη να είναι απλά θεατής στο παιχνίδι. Οι \”ερυθρόλευκοι\” έφτασαν μια ανάσα από το 0-2 στο 38\’ αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Προβατίδη και μετά τις ευκαιρίες των Κατσικοκέρη και Μιρτσέτα ήρθε το δεύτερο γκολ του Σέρβου στην εκπνοή του ημιχρόνου να θέσει τις βάσεις για το \”διπλό\” του Πλατανιά.

Δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι φιλοξενούμενοι και στο δεύτερο ημίχρονο όπου στο ξεκίνημα του έφτασαν κοντά στο 0-3 με τον Κατσικοκέρη να \”σημαδεύει\” το δοκάρι, που ήταν το δεύτερο για τον Πλατανιά, ενώ ο Λιούρδης δεν έχει απειληθεί καθόλου πέρα από ένα μακρινό και άστοχο σουτ του Μουσταφίδη. Στη συνέχεια οι \”ερυθρόλευκοι\” των Χανίων κατάφεραν εύκολα να κρατήσουν το προβάδισμα και ο Τίμος Καβακάς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες όπως ο Κατσικοκέρης και ο Πιτσόκος εν όψει και της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος και του δεύτερου στην σειρά εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή στα Ψαχνά.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3\’ Ο Μιρτσέτα ανακόπτεται με οφσάιντ από τον βοηθό Γεωργακόπουλο λίγο πριν βγει τετ-α-τετ με τον Γκιόκα.

5\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Προβατίδη ο Μιρτσέτα στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά πετυχαίνει το 0-1.

21’ Σέντρα του Προβατίδη ο Γεωργόπουλος έστρωσε στον Αθανασιάδη που σούταρε άουτ.

38\’ ΔΟΚΑΡΙ: Ο Μιρτσέτα τροφοδότησε τον Προβατίδη που σούταρε αλλά το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του και απέτρεψε το 0-2 για τον Πλατανιά.

41\’: Σέντρα του Μιρτσέτα ο Κατσικοκέρης από το ύψος της μικρής περιοχής πλασάρει άουτ.

43\’ Τετ-α-τετ του Μιρτσέτα ο Γκιόκας αποκορύει με το πόδι.

45\’ ΓΚΟΛ: Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μιρτσέτα που με σουτ διπλασιάζει και τα δικά του γκολ και της ομάδας του (0-2).

51\’ Σουτ του Μουσταφίδη αρκετά έξω από την εστία του Λιούρδη.

55\’ ΔΟΚΑΡΙ: Δεύτερο δοκάρι, αυτήν την φορά οριζόντιο, για τον Πλατανιά σε δυνατό σουτ του Κατσικοκέρη.

76\’ Πρώτη σημαντική απειλή για τον Λιούρδη που μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Καραχάλιου.

Οι συνθέσεις

Διαιτητής: Ασπραδάκης (Αθήνας)
Βοηθοί: Σαμοΐλης- Γεωργακόπουλος (Αθήνας)
4ος: Τσουκαλάς (Αθήνας)

Αίας Σαλ.:
Γκιόκας, Μαντζιούρας (65\’ λ.τ Χαϊντούτης), Δημογιάννης, Παπακωνσταντίνου (46\’ Σαρακίνης), Τζιαφέρης, Μακρόπουλος, Λίτσης, Σιδέρης, Μουσταφίδης (59’ Μπιταξής), Τερλελής, Καραχάλιος.

Πλατανιάς:
Λιούρδης, Τσοντάκης, Τζανής, Γεωργόπουλος, Παπαδημητρίου (54\’ Μαρτσάκης), Πότσι, Αθανασιάδης, Πιτσόκος (74’ Νούτσος), Προβατίδης, Μιρτσέτα, Κατσικοκέρης (61\’ Μπαξεβάνης).

Στον πάγκο έμεινε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Βλαχάκης.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook