Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι 90χρονος άνδρας από τη Σαουδική Αραβία ζητά πίσω 17.500 δολάρια από τους γονείς της 15χρονης γυναίκας που παντρεύτηκε πριν λίγες ημέρες έπειτα από λευκή πρώτη νύχτα γάμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανήλικη κοπέλα αρνήθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή την πρώτη αλλά και τη δεύτερη νύχτα μετά την τέλεση του μυστηρίου και αυτό εξόργισε τον υπερήλικα άνδρα. Για το λόγο αυτό λοιπόν ζήτησε από τους γονείς του κοριτσιού πίσω τα χρήματα που έδωσε για να την κάνει σύζυγό του, ενώ έκανε λόγο για «νόμιμο και σωστό» γάμο.

Παρά το…ορθόν του γάμου αυτού όμως η κοπέλα φαίνεται πως ήταν αντίθετη σε αυτή την ένωση. Ετσι και τα δύο βράδια όπως δήλωσαν οικογενειακοί φίλοι «η νεαρή που φοβόταν κλείδωσε τον σύζυγό της έξω από την κρεβατοκάμαρα πριν τελικά βρει καταφύγιο στο πατρικό της».

Ο γαμπρός απογοητευμένος από την άρνηση της νεαρής απείλησε τους γονείς της με μηνήσεις αν δεν του καταβληθεί το ακριβές ποσό που κατέθεσε πριν τον γάμο.

Πάντως η υπόθεση αυτή, παρότι τέτοιοι γάμοι συνηθίζονται σε περιοχές της Σαουδικής Αραβίας, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Σουχάιλα Ζέιν αλ-Αμπεντίν μέλος της Εθνικής Σαουδικής Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσκάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση. Όπως είπε στο Al Arabiya, «ο γάμος στο Ισλάμ πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία συναίνεση και το κορίτσι φαίνεται πως δεν ήταν ευχαριστημένο από αυτή τη συμφωνία. Οι γονείς του πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τον γάμο της κόρης τους με έναν άνδρα σε τόσο προχωρημένη ηλικία».

Η περίπτωση της 15χρονης δε θα μπορούσε όμως να ξεφύγει από την προσοχή των διαδικτυακών τόπων. Στο Twitter λοιπόν οι διαμαρτυρίες για τους κανονισμένους γάμους είναι έντονες με πολλούς να κάνουν λόγο για «εμπορία λευκής σαρκός» και για ανάγκη τιμωρίας από τις αρχές. «Αυτό το κορίτσι θεωρείται εμπόρευμα. Ο πατέρας την πούλησε χωρίς ντροπή με αντάλλαγμα τα χρήματα, το κύρος και την εξουσία», σχολίασε χρήστης. Ενώ η ψυχολόγος Σαμίρα αλ-Γκάμντι έγραψε «ένας 90χρονος αγόρασε μία έφηβη ή ο πατέρας της την πούλησε; Πρέπει να θεσπιστεί νόμος που θα τιμωρεί αυτές τις πράξεις».


protothema.gr