Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Δ. Τσιχριτζής αντιπρόεδρος του Fraunhofer Research Centre, του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου στην Ευρώπη είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συνολικά έξι εξωτερικά μέλη από τα 19 που είχαν βάλει υποψηφιότητα εξελέγησαν μετά από την σύγκλιση των 8 εσωτερικών μελών, υπό την προεδρεία του συμβούλου που κατείχε την πλειοψηφία των ψήφων στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Στις 4-12-2012 εξελέγησαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι οκτώ καθηγητές – εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου του Πολυτεχνείου Κρήτης με συμμετοχή του 92,3% των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών ΔΕΠ.

Μετά από πολλές περιπέτειες και εμπόδια που προσπάθησε να θέσει η πρυτανεία, συνήλθαν οι οκτώ εκλεγμένοι υπό την προεδρία του πλειοψηφήσαντος συμβούλου και εξέλεξαν του έξι εξωτερικούς από τους 19 που είχαν υποβάλει υποψηφιότητα.

Εξελέγησαν ως εξωτερικά μέλη οι

Δ. Τσιχριτζής, πρόεδρος (καθηγητής Univ. of Geneva, αντιπρόεδρος έως το 2011 του Fraunhofer Research Centre, μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου στην Ευρώπη, PhD Princeton) (βιογραφικό εδώ)

Χ. Κομνινέλλης, μέλος, (καθηγητής στο EPFL (Πολυτεχνείο της Λωζάννης), PhD EPFL) (βιογραφικό εδώ)

Μ. Οικονομίδης, μέλος, (καθηγητής στο Univ. of Houston, πρόεδρος Εταιρείας Πετρελαϊκών Ερευνών, PhD Stanford) (βιογραφικό εδώ)

Λ. Βασενχόβεν, μέλος, (πολεοδόμος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, PhD London School of Economics) (βιογραφικό εδώ)

Σ. Αγάθος, μέλος, (καθηγητής στο Catholic Univ. of Louvain, PhD MIT) (βιογραφικό εδώ)

Γ. Οικονόμου, μέλος, (Γενικός Διευθυντής παραγωγής εργοστασίων ΜΕΤΚΑ Α.Ε.(Όμιλος Μυτιλιναίου), Δίπλωμα μηχανολόγου μηχανικού ΕΜΠ) (βιογραφικό εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook