Στην Αθήνα βρίσκεται ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ , Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη, με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ.Νίμιτς, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Σκόπια, θα θέσει επί τάπητος τις ιδέες που παρουσίασε στη Νέα Υόρκη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Νοεμβρίου, ο κ. Νίμιτς είχε καταθέσει σειρά προτάσεων-σκέψεων για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, κατά την κοινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, αφού είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις.

Όπως είχε δηλώσει τότε, συζήτησαν παλιές και νέες ιδέες των δυο πλευρών και πως ο ίδιος παρουσίασε κάποιες προτάσεις που θα εξεταστούν στις δυο πρωτεύουσες. Ο κ. Νίμιτς είχε τονίσει επίσης ότι υπάρχει «καλή διάθεση» και από τις δυο πλευρές για εξεύρεση λύσης.

Όπως αναφέρει το Βήμα, οι προτάσεις αυτές κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εξωτερικών και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ο Έλληνας διαπραγματευτής Αδ.Βασιλάκης τις έχει πει μόνο απευθείας στον κ. Αβραμόπουλο εξαιτίας του φόβου των διαρροών. Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα περιθώρια για την κατάθεση μίας πρότασης που θα ξεφεύγει δραματικά από όσες έχει μέχρι στιγμής προτείνει ο κ. Νίμιτς δεν υπάρχουν.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook