Αυτό που έχει γίνει πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο είναι μια απλή βόλτα μέσα σε μια πλαστική μπάλα που κατηφορίζει μια πλαγιά… Αυτή η «βόλτα», όμως, δύο αντρών κατέληξε σε τραγωδία για τον ένα. Ο λόγος για τον Denis και τον Vladimir που βρέθηκαν στο χιονοδρομικό Ντομπάι, που βρίσκεται στο ρωσικό βόρειο Καύκασο σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων, και θέλησαν να δοκιμάσουν το «zorbing», ένα ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο άθλημα.

Οι δύο φίλοι, λοιπόν, μπήκαν στην μπάλα και ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους στις πλαγιές του βουνού. Όμως η τεράστια, φουσκωτή μπάλα ξέφυγε από την ελεγχόμενη διαδρομή, με αποτέλεσμα ο 27χρονος Denis, πατέρας δύο παιδιών, να χάσει τη ζωή του κι ο 33χρονος φίλος του να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι ρωσικές αρχές κίνησαν ποινική δίωξη ενάντια στους οργανωτές αυτού του επικίνδυνου, όπως αποδείχτηκε, παιχνιδιού.

Τι είναι το «zorbing»

Το «zorbing» είναι στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστές σφαίρες, και οι δύο από εύκαμπτο πλαστικό. Η εξωτερική σφαίρα είναι περίπου 2,7 μέτρα σε διάμετρο. Η εσωτερική σφαίρα, που μπορεί να φιλοξενήσει από ένα έως τρεις επιβάτες, είναι περίπου 1,8 μέτρα. Αυτό αφήνει περίπου 60 εκατοστά αέρα για να απορροφήσει το σοκ για τους επιβάτες που κάνουν την κάπως τρελή βόλτα τους

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook