Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν οδηγηθεί οι προσαχθέντες από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (περίπου 40 άτομα), οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του κόμματος, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας. Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται και οι 101 συλληφθέντες από τη βίλα Αμαλίας, μετά την ανακατάληψη του κτηρίου τα ξημερώματα της Τετάρτης και την επέμβαση της αστυνομίας.

Αργότερα σήμερα, οι καταληψίες της βίλας Αμαλίας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τα δύο περιστατικά και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει επίσημα θέση, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρ.Μαυροκεφαλίδης χαρακτήρισε την κατάληψη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, διευκρινίζοντας όμως πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μήνυση.

Αυτή την ώρα, στο Πολυτεχνείο βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση από αλληλέγγυους στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας. Σε ανακοίνωση στο Διαδίκτυο αναφέρεται ότι ώς το Σάββατο 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται πανελλαδικές δράσεις αλληλεγγύης, ενώ το Σάββατο (12 το μεσημέρι) προγραμματίζεται συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας και νέα επέμβαση της αστυνομίας
Προσαγωγές από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, κι ενώ το κτήριο βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που πραγματοποίησαν την ανακατάληψη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση στους αστυνομικούς που επιτηρούσαν το χώρο, προκειμένου να τους αποσπάσουν την προσοχή, την ώρα που η δεύτερη ομάδα έσπαγε τα λουκέτα και έμπαινε στο κτίριο.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας αρχικά προχώρησαν σε ρίψεις χημικών μέσα στο κτήριο και αργότερα πραγματοποίησαν έφοδο. Στη διάρκεια της επέμβασης δεν σημειώθηκαν επεισόδια και οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων προσήγαγαν περίπου 50 – 70 άτομα.

Λίγη ώρα αργότερα, περίπου 40 άτομα μπήκαν και κατέλαβαν τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας.

Έπειτα από επέμβαση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. η κατάληψη έληξε και προσήχθησαν περίπου 40 άτομα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook