Εκδήλωση για τη βράβευση των Εθελοντικών Οργανώσεων - Εθελοντών που δραστηριοποιούνται στις Υγειονομικές Μονάδες ευθύνης της, διοργανώνει η Δ/νση Προγραμματισμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, στις 12.00 στην αίθουσα κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πλ. Κουντουριώτη, στο λιμάνι Ηρακλείου.

Εθελοντισμός νοείται κάθε δραστηριότητα, μεμονωμένη η οργανωμένη, η οποία διέπεται από την επιλογή για βοήθεια ή υποστήριξη, με κάθε εύλογο τρόπο, ατόμων τα οποία δεν ανήκουν στο άμεσο συγγενικό περιβάλλον του εθελοντή.

Χρόνια τώρα στις νοσοκομειακές δομές του νησιού μας άτομα, σύλλογοι και σωματεία, συνεισφέρουν στη μείωση του ανθρωπινού πόνου ανιδιοτελώς και υιοθετώντας τον εθελοντισμό ως στάση και πρόταση ζωής, ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη.

Στόχος της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, μέσω της εκδήλωσης είναι, η ανάδειξη του ρόλου και της σημαντικής προσφοράς του εθελοντισμού και κάθε εθελοντή, η ευαισθητοποίηση- ενημέρωση του κοινού και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη που επιθυμεί να συμβάλλει, και κυρίως η ανάπτυξη ενός συγκροτημένου πλαισίου συνεργασίας και σχεδιασμού στοχευμένων δράσεων μεταξύ Εθελοντών με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές ψυχικής υγείας αρμοδιότητας της. Γιατί μόνο με την πλήρη οργάνωση των δράσεων και την συνεργασία θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που όλοι οραματιζόμαστε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης θα απονείμει τιμητική πλακέτα εις μνήμην του γιατρού Δημήτρη Βουρβαχάκη Δ/ντή ΕΚΑΒ και του Διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την ανεκτίμητη προσφορά τους σε υπηρεσίες υγείας σε συνανθρώπους μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

11.30-12.00: Προσέλευση - Εγγραφές

12.00-12.10: Έναρξη Εργασιών – Καλωσόρισμα Διοικητή 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Γρηγοράκη.

12.10-12.30: Χαιρετισμοί Επισήμων

12.30-12.45: Επίδοση Τιμητικής Πλακέτας εις μνήμην του Δ/ντή ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη για την ανεκτίμητη προσφορά και το έργο τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην Κρήτη

12.45-13.00: Ομιλία για τον Εθελοντισμό με θέμα:
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ»
Δρ. Άννα Τριχοπούλου Υποδιοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

13.00-14.00: Βράβευση Εθελοντικών Οργανώσεων & Εθελοντών που δραστηριοποιούνται στις Υγειονομικές Μονάδες της Κρήτης – Απονομή Επαίνων

14.00-15.30: Συζήτηση για την ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας μεταξύ Εθελοντικών Οργανώσεων- Εθελοντών με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και τις Υγειονομικές Μονάδες ευθύνης της (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας).
Συντονισμός Δράσεων – Κατάθεση Προτάσεων.
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ –ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ –ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ


Καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε PowerPoint θα παρουσιάζεται το λογότυπο και η δράση κάθε Συλλόγου- Σωματείου.