Αμφίσημες είναι οι πληροφορίες για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.

Οι Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής, που έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον και δύνανται να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού μετά τη σχετική έγκριση που έλαβαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται κάποια από αυτές να μην υποβάλει τελικά πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έως και τις 10 το πρωί της Παρασκευής, οπότε εκπνέει ο χρόνος που έχει δοθεί στους υποψηφίους.

Η κυβέρνηση επιθυμεί το ζήτημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να λήξει όπως αυτό προβλέπεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, να διαχωριστεί σε «καλό» και «κακό» τμήμα και το υγιές τμήμα του να απορροφηθεί έως το τέλος Ιανουαρίου από συστημική τράπεζα.

Μάλιστα, τραπεζικοί κύκλοι θεωρούν πιθανό το σενάριο το υπό δημόσιο έλεγχο πιστωτικό ίδρυμα να συνεχίσει για λίγους μήνες αυτόνομη πορεία με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η πώληση του υγιούς του τμήματος να μετατεθεί για αργότερα.

Τα διοικητικά επιτελεία των τεσσάρων τραπεζών δεν θέλουν να υπάρξει η οποιαδήποτε διαρροή πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συμμετοχή ή μη στον διαγωνισμό.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook