Μέχρι τις 27 Μαρτίου καλούνται οι επτά ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, όπως αποφάσισε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα οι ενδιαφερόμενοι για τον Οργανισμό θα μπορούν να πάρουν τα τεύχη δημοπράτησης και να ξεκινήσουν τον οικονομικό έλεγχο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που ΤΑΙΠΕΔ «εγκρίθηκε το αρχικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της Β' Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας». Επίσης τονίζεται ότι «το σχέδιο αυτό θα διανεμηθεί στους προεπιλεγέντες επενδυτές μαζί με την επιστολή διαδικασίας για τη Β' Φάση του διαγωνισμού και θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών».

Οι ενδιαφερόμενοι αφού πραγματοποιήσουν τον έλεγχο των στοιχείων της ΟΠΑΠ ΑΕ (due diligence) και υποβάλουν σχόλια επί της σύμβασης απόκτησης των μετοχών, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προτάσεις για το 33% της εταιρείας, έως τις 27 Μαρτίου.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ έχουν περάσει οι:

1. BC Partners

2. Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

3. Κοινοπραξία των εταιρειών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%).

4. Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%).

5. Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international.

6. Third Point LLC

7. TPG Capital

in.gr