Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Μπεντζέτ Πατσόλι, παραιτήθηκε μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ότι η εκλογική διαδικασία που τον έβγαλε πρόεδρο πριν από ένα μήνα δεν ήταν συνταγματική. Ο κ. Πατσόλι πάντως δήλωσε ότι θα ξανακατέβει στις προεδρικές εκλογές ελπίζοντας να τις κερδίσει.

\”Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσόβου είναι έτοιμος να σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου\”, ανέφερε νωρίτερα ο Ιμπραήμ Γκάσι, ανώτατος σύμβουλος του προέδρου. \”Ο κ. Πατσόλι θα είναι υποψήφιος της συμμαχίας κομμάτων που τον πρότειναν και στη νέα προεδρική εκλογική διαδικασία γιατί πιστεύει ότι δεν παραβίασε το Σύνταγμα\”, πρόσθεσε ο κ. Γκάσι.

Η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο έγινε από τα δύο βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης την Δημοκρατική Ενωσ του Κόσοβου (LDK) και τη Συμμαχία για το μέλλον του Κόσοβου (ΑΑΚ) που κατάγγειλαν σοβαρές παραβιάσεις και νοθεία κατά την εκλογική διαδικασία – καταγγέλλοντας παράλληλα ότι ήταν αντισυνταγματικό το ότι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος πέραν του κ. Πατσόλι στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο κοσοβάρος πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι εξέφρασε σήμερα την ελπίδα \”να υπάρξει μια γρήγορη συνταγματική λύση\” στην πολιτική κρίση που ξέσπασε με την παραίτηση Πατσόλι, ενώ παράλληλα κάλεσε την αντιπολίτευση \”να αναλάβει τις ευθύνες της\”.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook