Ο τελικός του «World Class Bartender of the year 2011», ενός διεθνούς διαγωνισμού bartending που θεωρείται ως τα «Oscars των ποτών», θα διεξαχθεί στο Δελχί της Ινδίας.

Το «World Class» είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που βρίσκεται στην τρίτη του χρονιά και γιορτάζει την δεξιοτεχνία και την ευρηματικότητα του bartender. Περίπου 10.000 συμμετέχοντες από 39 αγορές από τα πλέον φημισμένα και αναγνωρισμένα μπαρ στον κόσμο θα αναμίξουν και θα σερβίρουν ποτά με τον δικό τους τρόπο μέσω εθνικών διαγωνισμών. Μόνο οι αληθινά εξαιρετικοί θα κερδίσουν μία θέση στον παγκόσμιο τελικό.

Μερικοί από τους κορυφαίους mixologists του κόσμου, όπως ο Salvatore Calabrese, ο Dale de Groff και ο Peter Dorelli, θα κρίνουν τους φιναλίστ, οι οποίοι θα έχουν την υποστήριξη και τις συμβουλές του νικητή του 2010 Erik Lorincz, Επικεφαλή Bartender στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου.

\"\"Κατά τη διάρκεια του τελικού, οι διαγωνιζόμενοι θα δημιουργήσουν cocktails χρησιμοποιώντας τα premium brands του luxury portfolio των Reserve Brands της Diageo – τις βότκες Ketel One® και Cîroc® , το τζιν Tanqueray® No.TEN™, την τεκίλα Don Julio®, το ρούμι Zacapa® και τα ουίσκι Johnnie Walker® Gold Label™ και Blue Label™ Blended Scotch Whisky. Ο νικητής θα γίνει ένα αναγνωρισμένο όνομα στην βιομηχανία των ποτών και στους καταναλωτές ως ο καλύτερος bartender στον κόσμο.

Ο Erik Lorincz, νικητής του World Class 2010, εξηγεί τη σημασία που είχε γι’ αυτόν το να κερδίσει τον τίτλο: «Το World Class δίνει στον bartender έναν χώρο όπου μπορεί πραγματικά να δείξει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το δημιουργικό του ταλέντο. Ο τελικός του 2010 στην Αθήνα ήταν εμπειρία ζωής. Γνώρισα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, ανακάλυψα νέες τεχνικές και συστατικά και έκανα πολλούς νέους φίλους. Από τότε που νίκησα, ταξίδεψα ανά τον κόσμο ως πρέσβης του World Class και είχα την τιμή να εκδώσω το δικό μου βιβλίο με cocktails».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαγωνισμό στο Facebook στη σελίδα: www.facebook.com/GlobalWorldClassFinals

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook