Επαρκή έκρινε η Δικαιοσύνη του Κολοράντο τα στοιχεία σε βάρος του Τζέιμς Χολμς που κατηγορείται για το μακελειό στην πρεμιέρα του Μπάτμαν το καλοκαίρι, ανοίγοντας το δρόμο για τη δίκη του με εξαιρετικά βαρύ κατηγορητήριο.

Η αστυνομία θεωρεί τον 25χρονο Χολμς τον δράστη της επίθεσης στον κινηματογράφο της Ορόρα: Εισβάλλοντας πάνοπλος σε κινηματογράφο του Ντένβερ τον Ιούλιο, ο δράστης αφαίρεσε τη ζωή από 12 άτομα και τραυμάτισε άλλους 70.

Οι συνήγοροι του Χολμς δεν έχουν ακόμη αναφέρει εάν ο κατηγορούμενος σκοπεύει να δηλώσει αθώος επικαλούμενος ψυχική ασθένεια. Ο Χολμς βαρύνεται με συνολικά 166 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες φόνος εκ προμελέτης (με το επιβαρυντικό της «ακραίας αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή») και απόπειρας δολοφονίας.

Κατά τη διάρκεια της προδικαστικής διαδικασίας, στην οποία αναβίωσαν μνήμες από την εφιαλτική εισβολή στον κινηματογράφο, οι συνήγοροι του Χολμς περιορίστηκαν μόνο σε «στοχευμένες» αναφορές που αμφισβητούσαν ότι ο κατηγορούμενος έχει σώας τας φρένας -προϊδεάζοντας έτσι για το πώς σκοπεύουν να κινηθούν ώστε ο 25χρονος να αποφύγει τη θανατική ποινή.

Στη διαδικασία προέκυψε μεταξύ άλλων ότι ο Χολμς έχτιζε νόμιμα ένα ολόκληρο οπλοστάσιο για μήνες πριν την επίθεση. Αρκετά συνηγορούν επίσης στο ότι η επίθεση ήταν λεπτομερώς προμελετημένη.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook