Σε χρόνο- ρεκόρ έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στη σύλληψη των δραστών της στυγερής δολοφονίας με θύματα δυο αδελφές ηλικίας 80 και 71 χρόνων μέσα στο σπίτι τους στα Κομνηνά Ξάνθης! Οι δράστες είναι τρεις Γεωργιανοί που εντοπίστηκαν αργά χθες στη Θεσσαλονίκη και ταυτοποιήθηκαν από το DNA τους που βρέθηκε στο γάντι και άλλα προσωπικά αντικείμενα τα οποία τους έπεσαν κατά τη διαφυγή τους.

Οι δράστες εργάζονταν περιστασιακά στη γύρω περιοχή και η μητέρα του ενός διατηρεί σχέση με κάτοικο του χωριού ο οποίος είχε συνοδεύσει ένα από τα θύματα του διπλού φονικού στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού! Έτσι, γνώριζαν ότι οι άτυχες γυναίκες είχαν καλή οικονομική κατάσταση, γι’ αυτό αποφάσισαν να τις ληστέψουν. Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν την κύρια είσοδο της διώροφης μονοκατοικίας τους, μπήκαν τελικά από ένα παράθυρο που παραβίασαν.

Αφού έδεσαν τις ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες, η μια από τις οποίες μάλιστα ήταν κατάκοιτη με προβλήματα υγείας, τις σκότωσαν εν ψυχρώ με ένα αιχμηρό όργανο. Άρπαξαν ό,τι βρήκαν στο σπίτι και έφυγαν μέσα από τις αυλές των γειτονικών σπιτιών, όπου τους έπεσαν τα αντικείμενα που οδήγησαν τον εκπαιδευμένο σκύλο της Αστυνομίας στα ίχνη τους! Οι τρεις Γεωργιανοί συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό πριν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκαν στην Ξάνθη όπου ανακρίθηκαν και ομολόγησαν το διπλό έγκλημα. Το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης.


protothema.gr